Politik

Google Keep, en enkel men effektiv anteckningsapp för ditt mobila liv

Det finns två slags IT-människor, dom som är helt mobila och dom som fortfarande är beroende av bärbara och andra traditionella datorer. Jag fick en chans att leva mobilt under min senaste resa till Nice i Frankrike, och det visar sig att det går alldeles utmärkt, speciellt nu när allt fler städer och flygplatser är gratis WiFi.

Och det är först när man lever mobilt som man inser mobilen och de sociala nätverken går hand i hand. För det är så svårt att skriva individuella mejl i mobilen att man hellre gör kortare status-uppdateringar på sina sociala nätverk i mobilen, ofta med bild och korta video. Och det är först när man är mobil som man inser hur viktigt Twitter faktiskt är.

Det är en helt och håller annorlunda värld. Våra barn känner inte igen vår värld där vi sitter framför skrivbordet och knackar på våra bärbara datorer, och vi känner inte igen deras där de flänger omkring med sina mobiler, utan en synbar bärbar dator någonstans.

Hur klarar dom sig egentligen?

En mobil app som jag idag inte kan leva utan är Google Keep, se videon ovan. En enkel men ändå mycket effektiv liten gratisapp för den som vill köra korta, eller längre, minnesanteckningar för att organisera sitt liv. Anteckningar som automatiskt sparas i datormolnen och som i mångt och mycket liknar den populära Evernote, men som jag tycker mer om, kanske för att den inte är lika ambitiös. Dvs man använder den för minnesanteckningar och inte för att spara tidningsartiklar och allt under himmel och jord.

Så när jag skulle till sjukhuset nyligen för att vaccineras inför min resa till Nairobi så skrev jag helt enkelt ner listan över alla vacciner jag måste ta i Google Keep, och visade sen fram mobilen för sjuksköterskan. Sen ligger anteckningen kvar för att påminna mig om att jag måste ta mer sprutor om tre veckor.

Appen är inte kopplad till Google Calendar vad jag kan se, och bra är det, för ju mer komplicerad en sån här app blir desto mer otymplig blir den.

En enkel liten app som fungerar utmärkt för den som vill skriva små minnesanteckningar på sin mobil under dagen.

Om någon har någon annan favoritapp så säg gärna till.

Pressklipp:
Oenighet om mobiler på företagen,Nytt material kan torka mobilen,Somnade med mobilen – brände ryggen,Här laddar forskare mobilen med urin,

[tags]Appar, mobila appar, Google Keep, Minnesanteckningar i Mobilen [/tags]