Politik

Googles billiga Chromecast, HDTV från mobilen och webben till din teve via WiFi

Allteftersom webben och den teven, om det är någon som fortfarande tittar på den, närmar sig varandra, så kommer vi att få fler coola prylar som Googles Chromecast som inte kostar mer än $35 plus skatt i USA.

Chromecast är en liten dongel som upp audio och video en HDTV genom att strömma den från nätet via WiFi. Som videon ovan visar så kan man styra den från en mobil app eller från en dator med Googles webbläsare Chrome. Enheten lanserades den 24:a juli så den är rykande färsk. Än så länge så finns den endast här i USE men den kommer snart att släppas i andra länder.

Greg Kumparak skriver om Google Chromecast på Techcrunch: Review: Google Chromecast

The Chromecast is deceptively simple: you plug it into your TV, then stream video and music to it from apps running on your iPhone, Android device, or laptop. The Chromecast itself has no remote; whatever device you’re streaming from is the remote. The Chromecast has next to no user interface of its own, either; it’s got a single screen that shows the time and whether or not it’s connected to your WiFi that appears when nothing is being streamed, but again, the device you’re streaming from largely acts as the interface. The Chromecast is a wireless portal to your TV, and doesn’t try to be anything more.

Till ett så billigt pris är den faktiskt värd att köpas. I alla fall om man har en ny stor platteve och tid att titta på video och annan video.

Pressklipp:

Atombomba Stockholm i Google Earth

[tags]Chromecast, Google Chromecast, Chromecast video, Chromecast teve [/tags]