Politik

Googles och Motorolas nya röstkontrollerade Moto X tar upp kampen mot Apples iPhone

I ett tecken på hur viktig den mobila webben är för IT-företagen här i Silicon Valley, så köpte Google Motorola Mobility som tillverkar mobiler för hela $12.5 miljarder förra året. Ett klart tecken på att man kommer att ge sig in en regelrätt bärsärkagång mot Apple på det mobila området.

Nu har Google och Motorola släppt den första mobilen, Moto X, och
Brian X Chen recenserar den i New York Times: With Moto X, Google Enters A Crowded Marketplace

It has a 4.7-inch touch screen, which puts it right between the smaller iPhone 5 and the larger Galaxy S4 from Samsung. And it has a sophisticated camera and high-speed connections.

But what executives hope makes the Moto X stand out is its voice command capabilities — like continually listening for a user’s voice and quickly reacting to commands. Saying “O.K. Google, now find me my way home” will quickly pull up a Google map with directions to a user’s house, for example. The phone learns the voice of its owner and responds only to it. Some people might find this creepy, but it is a feature that a user must turn on voluntarily.

Google executives have long talked about building computers that are so integrated into our space that we can ask them to do things without lifting a finger. The Moto X is a big step in that direction.

Det här är något jag själv har erfarenhet av, hur klumpigt pekandet är i dagens pekmobiler. Först måste man få upp mobilen ur fickan eller i mitt fall ryggsäcken, sen måste man låsa upp den, och sen måste man ta på sig glasögonen för att se nånting, och under tiden har det hunnit gå flera minuter. Mycket bättre då om man kan prata till mobilen och ge den röstkommandon.

Och det är precis det som Google, liksom Apple, nu är på jakt efter, den perfekta röstdrivna mobilen.

Som inte bara vet var den är men också varför man själv är t.ex. på flygplatsen på jakt efter SAS-planet till Stockholm och kan ge en instruktioner hur an snabbats tar sig till den rätta gaten.

Till synes små innovation som dock kommer att göra framtidens mobiler till en del av oss själva.

I ett exempel på hur Google skjuter sig själv i både fötterna så förbjöd man reportrar på det möte i San Francisco där man introducerade Moto X att använda Google Glass: Google Banned People From Wearing Glass At Its Moto X Event

Google held a press event earlier today for the Moto X, the first Motorola smartphone developed under the guidance of Google.

But one reporter says Google actually asked him to take off his Internet-connected glasses at the conference today.

Since no one was allowed to report anything until 3 p.m. Eastern, Google required him to take them off.

“I’ll need you to remove your Google Glass during the event, please,” a Google employee reportedly told him. “There’s to be no recording during the presentation. You can put them back on after when you’re in the demo area.”

Även GigaOms Kefin C Tofel recenserar Moto X: Meet Moto X: “The Best of Android” for everyone

Google försöker nu imitera Apple genom att omskapa sig själv som ett kombinerat hård och mjukvaruföretag. Något som aldrig var på tal innan den mobila webben tog över från den stationära webben.

Pressklipp:
Android mer splittrat än någonsin,Blackberry omkört av Windows Phone,

[tags]Motorola Moto X, Google Moto X, Google Motorola Moto X, Röstdrivna mobiler, mobiler Google, Google Moto X, Moto X, Rick Osterloh, Moto x Release, Motorola, Smartphone Wars, Smartphones, Touchless Control, Technology News [/tags]