Politik

Framåt för LinkedIn, Silicon Valleys andra, professionella sociala nätverk, är du själv med?

Anställda på LinkedIn tränar för San Francisco Marathon för några år sen.

I skuggan av Facebook så är Silicon Valley hem för ett andra, betydligt viktigare socialt nätverk, i alla fall för alla inom arbetslivet, nämligen LinkedIn.

Jag har själv varit där flera gånger på olika MeetUps och använder det själv för att odla mina professionella kontakter. Det är bra att vara med på LinkedIn, inte minst eftersom man nu har startat aktiva diskussionsforum i olika tekniska och andra ämnen. Där man kan vara med och briljera med sina kunskaper och skaffa sig följeslagare. Och den som har några tiotusen följeslagare på LinkedIn har givetvis visat att han eller hon kan en del inom sit gebit.

Så om du jobbar inom IT-industrin eller med något annat, så gå absolut med.

Evelyn M. Rusli skriver i Wall Street Journal om hur det nu går framåt för LinkedIn: LinkedIn Earnings Streak Continues. Sales Rose 59% in the Second Quarter. Membership Grew

“Accelerated member growth and strong engagement drove record operating and financial results,” said Chief Executive Officer Jeff Weiner.

Shares of LinkedIn gained more than 7% after-hours after finishing up 4.5%, or $9.21, on Thursday at $213.

As LinkedIn’s membership grew 37% to 238 million, its users were also clicking more on its site. The number of page views on the site rose to 11.7 billion, up 25% from the year-ago period, according to data from comScore Inc., cited by LinkedIn on its site.

För den som är aktiv inom den öppna kodrörelsen så är viktigare att vara aktiv på det öppna kodhotellet Github, där man snabbt kan skaffa sig ett gott rykte, om man nu är bra nog att förtjäna det.

Men den stora insikten man nu har här i Silicon Valley är hur viktigt det är att vara med i sociala nätverk, speciellt på de oerhört populära Meetup-en.

Pressklipp:
Det här händer på nätet, Twittrande brödrost drar folk till Silicon Valley,Fortsatt stark tillväxt för Linkedin

[tags]LinkedIn och sociala nätverk i Silicon Valley, Silicon Valley Sociala nätverk [/tags]