Politik

Netanyahu stoppar Obamas planer på närmande till Iran

Problemet med president Obama är han är rädd för Israels premiärminister Binjamin Netanuahu, något som denne också vet och utnyttjar. När Obama för första gången försökte stifta fred mellan Israel och Palestinierna så varade Obamas initiativ tills Netanyahu slog näven i bordet och förklarade att nu får det för fan vara nog med såna dumheter. En förskräckt Obama avbröt omedelbart alla försök till fredsstiftande och sprang och svängde upp bakom Netanyahus ockupationspolitik.

Nu när Obama utan att först ha konsulterat Netanyahu, har försökt sig på en öppning mot Iran så har det inte dröjt länge förrän Netanyahu återigen visade vem som är den verkliga supermakten i Mellanöstern och fått Obama att backa över hela linjen.

Jodi Rudoren skriver i New York Times: Netanyahu to Meet With European Leaders on Iranian Nuclear Talks

Mr. Netanyahu spent the last three days in an intense media blitz following a speech at the United Nations on Tuesday in which he tried to unmask what he has repeatedly denounced as a “charm offensive” by the new Iranian president, Hassan Rouhani. Mr. Rouhani has agreed to engage in talks with the United States and other Western powers over Iran’s nuclear program, which he insists is solely for civilian purposes. But he wants the economic sanctions against his country relaxed and some uranium enrichment capabilities maintained, conditions that Mr. Netanyahu virulently opposes.

In a series of interviews with major American broadcasters, Mr. Netanyahu referred to Iran as a cult and called for the complete dismantling of its nuclear facilities. He said he was in discussions with President Obama about what kind of agreement with Tehran might be acceptable.

Att Obama nu överlåter till Israel att formulera USA:s politik mot Iran kommer att ses som ännu ett bevis på Obamas och USA:s svaghet och opålitlighet.

Pressklipp:
Expert: Ännu upp till bevis för Rouhani,Expert: Ännu upp till bevis för Rouhani,

[tags]Netanyahu Obama, Israel Iran, Netanyahu Obama [/tags]

6 thoughts on “Netanyahu stoppar Obamas planer på närmande till Iran

 1. Johnny

  Här är en kvalificerad whistleblower som säger samma sak.

  “Karen Hudes is a graduate of Yale Law School and she worked in the legal department of the World Bank for more than 20 years. In fact, when she was fired for blowing the whistle on corruption inside the World Bank, she held the position of Senior Counsel.She was in a unique position to see exactly how the global elite rule the world, and the information that she is now revealing to the public is absolutely stunning. According to Hudes, the elite use a very tight core of financial institutions and mega-corporations to dominate the planet.”

  http://www.globalresearch.ca/world-bank-whistleblower-reveals-how-the-global-elite-rule-the-world/5353130

 2. Johnny

  Daniel: För 1913 tog Rothschilds för tredje gången över centralbanken i USA och kontrollerar därmed penningmängd och ekonomi. JP Morgan (Rothschield 80%) köpte upp 25 ledande tidningar i USA 1917. Benjamin Freedmans vittnesmål om första världskriget, Charles Lindbergs vittnesmål om andra världskriget. Nästan var enda amerikansk president mig veterligen har beklagat sig över sionisternas politiska inflytande i USA. JF Kenndy och hans bror (katoliker) försökte göra någonting åt saken genom att försöka förstatliga FED, förhindra Israel att anskaffa kärnvapen samt tvinga AIPAC (då American Zionist Congress om jag minns rätt) att registreras som utländsk lobbygrupp, de blev båda mördade. Inspelningar från Nixons olika samtal. Samt otaliga människor som beklagar sig över att Israel styr USAs utrikespolitik, USA har nästan alltid röstar med Israel i FN, drygt 3 miljarder USD per år i bistånd, neo-con krig för Israel enligt “Clean Break Plan” och “Plan for a New American Century” (dvs anfalla 7 länder på 5 år enligt Wesley Clark), samt att judiska folkgruppen i USA som uppgår till 1.8% av befolkningen står för ca 50% av den politiska finansieringen officiellt. Framför allt är det stora inflytandet inom bank och media som ger sionisterna politiskt inflytande. Det är väl de huvudsakliga skälen för min bedömning.

  Därför är den politiska utvecklingen i MÖ för mig överaskande, det blev inget krig mot Syrien till Israels regering och AIPACs stora besvikelse, trots den enorma propagandan för krig. Världen förändrades, världen vill ha fred och inte krig, Ryssland och Iran framstår idag som fredsmäklare och USA försöker hänga med. Israel är isolerat som enda land som vill ha krig. Nethanyahus ställer krav på Iran som hans eget land inte lever upp till, totalt hyckleri. Världen slutade lyssna på Nethanyahus lögner och krigspropaganda. Det är i alla fall min syn på saken idag.

 3. hyveln

  När Obama fick klart för sig att ett angrepp med kryssningsrobotar mot Syrien med hög sannolikhet skulle misslyckas (de skulle bli eliminerade innan de kom fram) hade han valet att i stället sätta in flygvapnet direkt, eller avblåsa hela historien. Han valde det senare med tanke på risken för stora förluster där också – och därmed är vi på väg in i ett nytt kapitel i världshistorien. (Det fanns dessutom en liten men ändå klar risk att det kunde bli en direkt konfrontation med den ryska eskadern i Medelhavet, och det kunde ha lett till något mycket värre.) Att sedan “rebellerna” i allt högre grad öppet visar sig vara islamister som fullkomligt skiter i USA, demokrati, exilpolitiker, rättigheter för icke-islamister etc., bör ha gjort valet lättare. Låt nu utrensningen av de utländska gudskrigarna fortsätta, och sedan kan syrierna själva internt bestämma hur de vill gå vidare.

 4. Daniel

  Varför har “Rothschilds sionister” haft Amerika i ett järngrepp sedan 1913?
  Hur yttrar det sig och hur kan du veta det?

 5. Johnny

  Netanyahu är i full gång med att sprida sina överdrivna krigshot och lögner om Iran i media, men få verkar ha förtroende för denna gapiga lögnhals längre när han nu gör allt för att sabotera fred mellan USA och Iran. Det verkar som om folk helt enkelt har fått nog av krig, endast 9% i USA var för en attack mot Syrien trots den enorma propagandan i västvärldens sionistägda media. Folk verkar se igenom lögnerna i media och politikernas tomma floskler, de har fått nog av False Flag attacker och krig för utopisk demokrati, de vet nu att krig bara leder till död, fattigdom, elände och sorg. Folk har förlorat förtroendet för sina politiker och journalister, allt färre tror på de officiella versionerna av 9/11, förintelsen, klimatförändringarna eller det mångkulturella paradiset. Internet är den stora game changern, förr kunde etablissemanget kontrollera informationen till befolkningen, det kan de inte längre för nu finns all information tillgänglig på nätet som diskuteras av miljarder människor.

  Frågan är om AIPAC i detta krigströtta sentiment lyckas muta en majoritet av representanthusets ledamöter, som skall väljas igen nästa år, att rösta ja till krig mot Syrien och nej till att häva sanktionerna mot Iran. Röstar man emot AIPAC blir det inga pengar och dålig press, men röstar man emot folket blir man inte omvald. Det skall bli väldigt intressant att följa utvecklingen, skall amerikansk politik äntligen lyckas frigöra sig från Rothschilds sionister som haft Amerika i ett järngrepp sedan 1913?

Comments are closed.