Politik

Efter Johan Åsards bok Drottningens hemlighet, hög tid att förpassa den allt pinsammare kungafamiljen till historiens skräphög.

Bilden är klickbar.

Svallvågorna efter Förintelsen har visserligen mattats väsentligt i dagens Tyskland i och med att krigsgenerationen nu går i graven, men dom har långt ifrån upphört. Det är inte längre krigsgenerationens barn som ställer frågor om vad deras föräldrar gjorde under kriget, utan deras barnbarn. Som den här videostumpen från en längre film visar:

I Sverige har man satsat stora belopp på att försäkra sig om att dagens unga får lära sig som Förintelsen och hur den kunde ske i vad som på 1930-talet var Europas kulturnation framför alla andra.

I det sammanhanget hade man väntat sig att de svenska “kungabarnen” liksom dagens unga tyskar skulle ha ställt närgångna frågor till sin mamma om vad deras morfar hade för sig under kriget.

Men dom verkar helt ointresserade. Inte ens när deras mamma har blivit uppmärksammad i den svenska pressen och nu ännu en svensk bok för hennes vägran att erkänna att hennes far har begått några som helst fel under Nazitiden. I en kampanj som inbegriper hittills okända försök att tysta de kritiker som har uppmärksammat hennes fars aktiviteter under kriget.

Stefan Lisinski recenserar Johan Åsards bok Drottningens Hemlighet i DN: Drottningen anklagas för att vilja tysta kritiker

Den främsta nyheten i boken är att den blottlägger spelet bakom kulisserna, när Sveriges drottning utnyttjar allt sitt inflytande för att bekämpa den journalistiska granskningen av hennes faders affärer. Det är häpnadsväckande läsning att ta del av drottningens mejl, brevskrivande och övriga försök till påverkan.

Samtidigt som Silvia lever i en fantasivärld angående pappan (att Sommerlath var behjälplig i nazismens ”arisering” av Tyskland – då judarna skulle kastas ut ur landet – tolkar hon felaktigt som att fadern räddade en jude) framstår hon som något helt annat än den harmlösa leksaksmonark hon är inför tv-kamerorna.

Här visar sig maktmänniskan Silvia, som utnyttjar kungahusets unika nät av kontakter och mer eller mindre villiga hjälpande inflytelserika personer.

Lena Hennel skriver i Svd: Kampen om Silvias far fortsätter. Drottning Silvia fick redan på 80-talet höra att hennes far tog över sin fabrik från en judisk affärsmän. Dessutom har hon använt sin makt för att utöva påtryckningar mot kritiker. Det hävdas i en ny granskande bok om drottningen.

– Drottningen har hela tiden förnekat kännedom om pappans förflutna, men jag kan visa att hon redan i mitten av 80-talet fick information av en judisk kvinna om att fabriken togs över från en judisk person. Hon förnekade kännedom trots att hon känt till detta sedan tidigare, menar Johan Åsard.

Han säger att det visserligen handlade om en byteshandel. Men Walther Sommerlath gjorde en mycket bra affär – bara några månader efter Kristallnatten.

– Han betalade ett betydligt lägre pris och marken i Brasilien var värd betydligt mindre än vad som varit känt tidigare, motsvarande en femtedel av fabrikens värde. Den judiske ingenjören befann sig i en extremt utsatt situation, säger Johan Åsard.

Nu var Silvias pappa en sån liten fisk att han aldrig ens hade platsat i den minsta fotnot över Nazitiden om det inte hade varit för hans dotters vägran att acceptera den minsta lilla fläck på hans rykte. Inte ens nära 70 år efter Andra Världskrigets slut.

Att Silvia kommer att gå till sin grav bedyrande sin fars oskuld betyder dock inte att hennes barn inte bör ta upp den här pinsamma episoden i deras familjs historia.

Och om dom inte gör det så finns det ingen som helst anledning för svenska skattebetalare att möjliggöra deras meningslösa lyxliv som på intet sätt gagnar Sverige. Deras orepresentativa attityder skadar Sverige helt enkelt.

Att kungafamiljen länge har övat påtryckningar mot pressen fick jag f.ö. en påminnelse om på Blandarens hemsida, där man kan hitta följande intressanta korn:

1956 ledsnade KTH på Blandaren efter att hovet ringt och klagat på innehållet. Redaktionen blev en fristående förening och evakuerades till ett rivningshus på Sveavägen, därefter till en lägenhet på Valhallavägen och 1974 till en trappa upp och två trappor ner mittemot Gåsgränd i Gamla Stan.

PS: Även Sveriges Radio har tagit upp Johan Åsard,s bok

Pressklipp:
Drottningens maktspel.Ny bok avslöjar hur Silvia försökte påverka granskningen av pappas nazistförflutna,Jag har gjort det alla barn skulle göra,Ny bok anklagar Silvia för historieförfalskning

[tags]Silvia och sanningen, Silvia Nazitiden, Silvias pappa, Kungafamiljen och Nazitiden [/tags]

21 thoughts on “Efter Johan Åsards bok Drottningens hemlighet, hög tid att förpassa den allt pinsammare kungafamiljen till historiens skräphög.

 1. Johnny

  Lennart: “Gud och förvandlar dig till en saltstod.” Kul, 🙂

  När ateister börjar tro på Gud så är syndafloden nära, 🙂

  Jag uppger faktiskt inte Flat Earth Society som källa, utan anger högst respektabla International Red Cross (IRC). Detta är en stor debatt på Internet och mängder med olika fakta och argument diskuteras och det tycker jag är bra. The Truth Will Set You Free, som vi Guds älskande syndare säger, 🙂

 2. Johnny

  Roger, du vet som vanligt inte vad du snackar om eller vad saken gäller och vad F-ordet inbegriper och det var faktiskt Lennart som tog upp det i sitt inlägg. Sedan var jorden platt innan vetenskapen upptäckte att den var rund, det tog några 100 år för Katolska Kyrkan att erkänna faktum.

  1. Lennart

   Johnny: Nu för du skärpa dig. Om du fortsätter att säga saker som “du vet som vanligt inte vad du snackar om eller vad saken gäller” så kommer Gud och förvandlar dig till en saltstod.

 3. roger

  Johnny: Vet inte varför du censureras men en god anledning kan vara att det du kallar “bevis som ifrågasätter “Förintelsen”” är så absurt löjligt, pinsamt och dumt att det förstör hela besöksupplevelsen för läsare till Lennarts blogg.
  Om det dök upp någon dåre som konsekvent hävdade att jorden är platt skulle denne förhoppningsvis också bli censurerad till slut, trots att det finns massor av “bevis” även för detta: http://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php

 4. Johnny

  Otroligt, censurerad igen.

  Christer: Kan tyvärr inte kommentera vad du skriver eftersom Lennart inte accepterar kommentarer och bevis som ifrågasätter “Förintelsen”.

  Lennart: Varför accepterar du inte kommentarer som ifrågasätter “Förintelsen”? Du accepterar kommentarer som ifrågasätter Sveriges monarki och drottning, Obama, Republikanska partiet, den kristna högern och Tea Party rörelsen, varför inte om “Förintelsen”? Är det några andra historiska händelser som inte får ifrågasättas på den här bloggen och i så fall varför?

 5. Christer W

  “En sak, många av dem åldrades i förtid av umbärande och aldrig hämtat sig.” Meningen syftar på dem som tvingades vara slavarbetare.

  (fick lite bråttom, kallades ut)

 6. Christer W

  Johnny; “de är den enda opolitiska, neutrala och objektiva källan som besökte arbetslägren i Tyskland regelbundet för att inspektera lägrens status, hygien, mat, behandling, intervjuade interner i enrum, levererade matpaket, etc, enligt Geneve konventionen som tyskarna följde.”

  Arbetsläger!! Det är en väsentlig skillnad mellan arbetsläger och döds- och förintelseläger. Naziledningen var ju inte sämre än att de insåg om RK fick besöka döds- och förintelseläger skulle det användas mot dem.
  När judarna hade förbrukats i arbetslägren så flyttades de till förintelselägren

  I arbetslägren var det huvudsakligen ryska, polska, tjeckiska, franska, krigsfångar osv ( och tyskar som inte gillade regimen). Även civila från ockuperade länder som t.ex Danmark och Norge fanns i arbetslägren. Vilket var skälet till att RK kom in i dessa läger. Dock, många dog eftersom det var bara nästan bara danskar och norrmän som fick matpaket i någon större utsträckning. I de andra ockuperade områdena la nazisterna beslag på det mesta. (känner du till tyskmagasinet i Luleå, de svenskar som jobbade där under kriget såg varje dag varor som stulits i ockuperade länder och skulle vidare till trupperna vid ishavsfronten.

  En sak, många av dem åldrades i förtid av umbärande och aldrig hämtat sig.

  I vilket fall som helst, utan slavarbetare så skulle Nazityskland förlorat kriget efter ett par år. Varenda tysk man var ju mobiliserad, och kvinnorna skulle inte jobba enligt den nazistiska ideologin.

 7. Johnny

  Lennart: Du säger att ingenting är så väldokumenterat i modern europeisk historia som perioden mellan 30/1 1933 till 30/4 1945 och hänvisar till Wikipedias version av Förintelsen. Jag hänvisar till Metapedia, som har en annan version av Förintelsen vilket bevisar att det inte råder någon konsensus om vad som hände och antalet döda. …..

  1. Lennart

   Johnny: som jag skrev tidigare så kan jag inte acceptera kommentarer som ifrågasätter Förintelsen på min blogg.

 8. Johnny

  Lennart: Förintelsen är också en av de mest politiserade händelserna från WW2 full av krigspropaganda, felaktigheter och överdrifter, och Wikepedia är inget undantag. Det är också den enda händelsen i världshistorien som det är förbjudet enligt lag i 13 länder att ha en annan uppfattning än den officiella från Nuremberg rättegångarna (1945-1949), en olaglig lag som strider mot de mänskliga rättigheterna.

  “Wikipedia is a far-left and Judeocentric, multilingual wiki project, censured by an internal bureaucracy of tribal editing clans to conform to a largely neo-Marxist and Zionist viewpoint. While the sheer multitude of articles means that some pieces fall outside of this paradigm, where it matters most Jewish ethnocentrism is enforced.” Källa: ****http://en.metapedia.org/wiki/Wikipedia

  Att det dog runt 60 miljoner människor, inklusive judar, under WW2 har mig veterligen ingen ifrågasatt. Att det begick mängder av olika krigsbrott på alla sidor under WW2 är mig veterligen ej heller ifrågasatt. Det är påståendet att Hitler gasade ihjäl sex miljoner judar som har bevisat sig vara felaktigt. Internationella Röda Korset uppger i sin rapport från 1984 att 282.077 människor dog av alla orsaker i de tyska arbetslägren under WW2. Flera experter har undersökt de påstådda gaskamrarna och funnit att de var tekniskt funktionsodugliga och att de aldrig använts. (Byggnad ej lufttät, trädörr med glasruta och nyckelhål, inga gnistsäkra strömbrytare, ingen ventilationsutrustning, inga uppvärmingsplattor för cyanid pellets samt inga spår av ferrocyanid i väggarna som då färgas Berliner Blå).

  Metapedia om förintelsen: ****http://sv.metapedia.org/wiki/F%C3%B6rintelsen

  1. Lennart

   Johnny: Du hänvisar ständigt till en webbsajt som beskrivs såhär: Metapedia är ett nätbaserat uppslagsverk med högerextremistisk och åtminstone bitvis antisemitisk och nynazistisk profil som använder sig av wikiteknik

 9. Johnny

  Lennart: Internationella Röda Korsets dokument och experternas undersökningar bevisar att den officiella versionen av förintelsen från Nuremberg rättegången inte är sann. När efterkrigstidspropagandan visar sig felaktig så tycker jag att vi har en skyldighet att påpeka det.

  Jag tycker att du skall svälja det röda pillret och vakna upp ur matrixen till verkligheten.

  1. Lennart

   Johnny: Ingenting i modern europeisk historia är så väldokumenterat som vad som skedde i Europa mellan den 30:e januari 1933 när Hindenburg utsåg Hitler till Rikskansler och den 30:e april 1945 när Hitler begick självmord. Ingenting överhuvudtaget. Tusentals och åter tusentals historiker har finkammat perioden och belyst den på oräkneliga sätt. Och det finns inga som helst tvivel om vad som skedde. Antalet dödade är i själva verket betydligt större än de sex miljoner som vanligtvis nämns. Som Wikipedian även beskriver, med källhänvisningar: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust

   Av de nio miljoner judar som bodde i Europa före Förintelsen dödades ungefär två tredjedelar. Över en miljon judiska barn dödades, liksom två miljoner judiska kvinnor och tre miljoner judiska män. Ett nätverk av över 40 000 anläggningar i Tyskland och tysk-ockuperat territorium användes för de här aktiviteterna.

   Vissa forskare hävdar att massmordet på Romani och personer med funktionshinder bör inkluderas i Förintelsen, och vissa använder “Förintelsen” för att beskriva andra nazistiska massmord, inklusive de på sovjetiska krigsfångar, polska och sovjetiska civila och homosexuella. Nya beräkningar, baserade på siffror från Ryssland efter Sovjetunionens fall år 1989, visar att 10-11 miljoner civila och krigsfångar mördades i Sovjet av nazisterna.

 10. Johnny

  Lennart: Det framgår ingenstans varför min bild skulle var skev överhuvudtaget. Du hänvisar till Aftonbladet, Sveriges mest lögnaktiga skandaltidning, och en artikel skriven av Henrik Arnstad som ljugit om sin examen i historia. Vilka fakta levererar då artikeln? Att drottningens far var medlem av Nationalsocialistiska arbetarpartiet är väl ingen som helst sensation för den tiden, nästan alla tyskar var det, Hitler var världens mest hyllade politiker i världshistorien under 1930-talet. Att drottning Silva tar brevkontakt med människor i sin omgivning efter att blivit svartmålad i pressen har hon naturligtvis all rätt att göra. Nu får vi aldrig veta vad hon skriver i sina brev och kan därför inte ta ställning till om det är lagligt eller olagligt. Artikeln i Aftonbladet framstår som ett supervinklat skandalreportage som syftar till att svartmåla Sveriges drottning.
  ….

  1. Lennart

   Johnny: Jag har blivit tvingad att radera den sista delen av ditt inlägg eftersom det innehöll vad de flesta inklusive jag skulle tolka som ett försök att bevisa att Förintelsen aldrig ägt rumt.

 11. Johnny

  “Enligt drottningens utredning hade Walther Sommerlath och Efim Wechsler ingått en affärsöverenskommelse. Walther Sommerlath fick fabriken i Berlin och Efim Wechsler fick mark i Brasilien i utbyte. Dessutom skulle Wechsler ha fått hjälp av Walther Sommerlath att fly det nazistiska Tyskland.”

  “I ”Drottningens hemlighet” presenterar Johan Åsard dokument som visar att Wechsler hade fått visum till Brasilien flera månader före affären. Dessutom var priset för före­taget långt under dess värde. – Motivet för Walther Sommerlath verkar helt enkelt ha varit att komma över ett välskött judiskt ­företag till ett extremt lågt pris, säger Johan Åsard till DN.”

  Det här är ju helt Johan Åsards tolkning. Vad var ett företag i Berlin värt 1939? Hade det varit bättre för Efim Wechsler om Walther Sommerlath inte köpt förtaget? Hur många köpare fanns det i Tyskland 1939 som kunde erbjuda betalning i Brasiliansk mark? Uppenbarligen ansåg Efim Wechsler att Walther Sommerlath erbjöd bästa priset eftersom han valde honom som köpare.

  Det går lika bra att tolka saken som att Walther Sommerlath räddade en judisk fabriksägare undan krigets fasor i Tyskland genom att köpa hans företag med brasiliansk mark, alltså Walther Sommerlath var en god och fin människa, en jude räddande hjälte. Johan Åsard framstår som en girig skandal journalist som försöker profitera på judars lidande under WW2 genom att smutskasta Sveriges drottning, Konungariket Sverige och därmed det svenska folket.

  1. Lennart

   Johnny: Så här recenserar Aftonbladet Åsards bok: http://www.aftonbladet.se/kultur/article17630421.ab

   Boken är ett gediget journalistiskt hantverk, som konsekvent lyckas ställa de rätta frågorna.

   Den främsta nyheten i boken är att den blottlägger spelet bakom kulisserna, när Sveriges drottning utnyttjar allt sitt inflytande för att bekämpa den journalistiska granskningen av hennes faders affärer. Det är häpnadsväckande läsning att ta del av drottningens mejl, brevskrivande och övriga försök till påverkan.

   Samtidigt som Silvia lever i en fantasivärld angående pappan (att Sommerlath var behjälplig i nazismens ”arisering” av Tyskland – då judarna skulle kastas ut ur landet – tolkar hon felaktigt som att fadern räddade en jude) framstår hon som något helt annat än den harmlösa leksaksmonark hon är inför tv-kamerorna.

   Här visar sig maktmänniskan Silvia, som utnyttjar kungahusets unika nät av kontakter och mer eller mindre villiga hjälpande inflytelserika personer. ”Drottning Silvia har skaffat sig en nisch där hon utövar ett ­politiskt inflytande”, påpekar Åsard

   Kanske inte precis den skeva bild som du själv försöker lansera.

 12. Kalle

  Detta är ju helt bisarrt. Lika bisarrt som att ha ett helt otidsenligt kungahus där man föder upp en människa för ett specifikt mål. Arvssynd, alltså, är bisarrt. Vad har Silvia att göra med sin fars eventuella nazzesympatier? Helt koko! Hon borde bara säga, jaha, och släppa det sen.

  1. Lennart

   Kalle: “Vad har Silvia att göra med sin fars eventuella nazzesympatier?”. Det är inte fråga om “eventuella” nazistsympatier. Dom är sedan läge bevisade. Det är hennes försök att mörka dom som har lett till alla skriverier om dom.

Comments are closed.