Politik

En prins utan principer. Kungafamiljen i allt större otakt med tiden, hög tid att Sverige blir republik

Den principlöse prinsen.

Ännu en vecka, ännu en kungaskandal. Nu rör det sig inte längre om drottningen och hennes försök att tysta kritiken av hennes fars agerande under nazitiden . Nu handlar det istället om Sveriges “design-prins” och det eld-skydd som han skulle ha designat. Som visade sig vara något av ett plagiat och som sen visade sig inte ens ha designats av prinsen, som endast satt sitt namn på den här mojängen.

Vi har själva en liten öppen spis som faktiskt hade ett litet eldskydd. Jag har väldigt svårt att se varför någon skulle börja tänka på att designa en så meningslös artikel. Men hur som helst, nu är det kokta fläsket stekt, i alla fall för den förmente prinsen.

Jennifer Paterson tar upp tråden på SvT:s websajt: Prinsens namn tas bort efter kritik . ”Vi vill vara ärliga mot våra kunder” Efter avslöjandet om att prins Carl Philip bara hade en mindre roll i formgivningen av det eldskydd som Svenskt Tenn säljer tar de nu bort hans namn.

Nu har Svenskt Tenn tagit bort produktbeskrivningen ”formgiven av Prins Carl Philip 2010” från den omdiskuterade eldskärmen.

I en intervju med Kulturnyheterna berättar marknadschefen för Svenskt Tenn, Thommy Bindefeld att de inte var medvetna om vilken roll prinsen egentligen hade i formgivningen. Han berättar att de nya uppgifterna gör att de valt att ersätta prinsens namn med namnet på prinsens företag.

– Vi vill vara ärliga mot våra kunder, därför valde vi att ändra namnet, förklarar han.

Den allt knepigare kungafamiljen med allt från kaffeflickor till nazistiska fäder och nu fejkade eldskydd är onekligen underhållande men kanske inte precis på det sättet som svenska folket hade väntat sig av en familj som resolut vägrar att försörja sig själv och istället föredrar att leva på skattebidrag.

Vad kungen borde ha gjort är givetvis att säga till sin familj att alla i familjen måste yrkesarbeta och försörja sig själva, inklusive han själv. Medan apanaget endast används i nödfall för speciella resor osv.

Ett pinsamt slut på en pinsam familj. Familjen Bernadotte kommer inte att kunna undvika en svensk “arabisk vår” för alltid. Nya demokrativindar kommer även att blåsa i Sverige.

Pressklipp:
SvD,SvD2,Aftonbladet

[tags]Prins Carl Philip [/tags]

3 thoughts on “En prins utan principer. Kungafamiljen i allt större otakt med tiden, hög tid att Sverige blir republik

 1. Johnny

  Lennart: Vår monarki är Sveriges minsta problem. En trist republik löser ingenting. Vill man göra någonting åt vår ruttna demokrati så är det beslutande folkomröstningar som i Schweiz som måste införas, så att folket bestämmer och inte politikerna. Sedan måste ju någonting göras åt våra korrumperade media som ljuger för oss hela tiden, om demokratin skall fungera måste folket ha tillgång till ärlig media. Fortfarande är det 50% av amerikanska folket som tror på den officiella versionen av 9/11.

 2. Johnny

  Bolsjevikerna i media bedriver kampanj mot kungafamiljen i Sverige sedan några år tillbaka, främst DN och TV4, men även SVT. Den ena skitsaken efter den andra skall kungafamiljen släpas i genom för att misskrediteras så att folket tröttnar allt mer på dem och republik blir möjlig. Att en färglös republik med en avdankad politiker som president, typ Carl Bildt eller Mona Sahlin, på något sätt skulle vara bättre för Sverige är obegripligt.

  Det är mycket bättre att vårda och värna vår svenska historia, traditioner, kultur och identitet, speciellt i tider av globalisering, avindustrialisering, massinvandring och mångkultur. Snart vill bolsjevikerna även avskaffa vår nationalsång, vår flagga och nationalstaten Sverige, vi skall bli en federal region i det kommunistiska EU(SSR).

  Nu avslöjar journalister i USA hur mycket media ljuger. “We lie about everything, lying has become the staple.” “Other mainstream journalists agree that the US government’s story of Osama Bin Laden and 9/11 is a big lie.” They are all “presstitutes”.

  http://presstv.com/detail/2013/10/19/330112/mainstream-journalists-expose-911-hoax/

  1. Lennart

   Johnny: Ja det är förskräckligt. Men jag är övertygad om att det kommer att bli betydligt bättre så snart som vi inför republik.

Comments are closed.