Politik

På en Meetup om SixSense och 3D-skrivare i Silicon Valley

På Meetup om 3D-skrivare i Sunnyvale i Silicon Valley

Jag har tidigare skrivit om alla s.k. Meetups som är oerhört populära här i Silicon Valley.

Meetup är grupper som träffas en gång i månaden och som träffas på riktigt, inte bara på webben. Det är alltid samma dag och det är för det allra mesta mellan kl 18:00 och 21:00. Det finns Meetupgrupper om allt mellan himmel och jord, men de mest populära är de som handlat om IT-teknologi. De ledande grupperna har idag flera tusen medlemmar.

Det är gratis att delta och arrangörerna erbjuder inte bara kunniga talare utan också mat och en chans att mingla med andra IT-människor. Och de största grupperna träffas på platser som Google, Yahoo, LinkedIn och andra ställen. Som erbjuder sina kafeterior eller mötesrum gratis på kvällen.

Det är ett jättebra sätt att hålla pulsen på den senaste teknologin och samtidigt träffa trevliga människor.

Den här träffen handlade alltså om 3D-skrivare och den teknologin från ett företag som heter SixSense som har mjukvara som gör det möjligt att skapa 3D-modeller i datorn och sen skriva ut dom i 3D-skrivare.

Sixense MakeVR & STEM System – 3D Modeling & Printing Solutions

Dom finansieras genom den populära gräsrotssajten Kickstarter

Jag blev imponerad av deras mjukvara, men mindre så av deras utskrivna plastprylar som mest liknade små japanska plastleksaker från 1960-talets början.

Nu är 3D-skrivarteknologin mycket het och kommer att bli mycket stor, så småningom. Men det kommer att ta ett tag. Och vi kommer inte att sitta i stugorna och skriva ut olika prylar. Själva utskrivningen kommer att skötas av företag som specialiserar sig på fabricering. Framtidens helautomatiserade fabriker om vi så vill. Något som man hoppas kommer att återföra fabriksindustrin till EU och USA.

Men för den som inte har sett såna här skrivare så är det kul att se hur dom fungerar och faktiskt skriver ut prylar, lager för lager, mycket långsamt, men ändå, från en lång tunn plastkabel som utgör råmaterialet.

En mycket intressant Meetupgrupp för den som befinner sig i närheten.

Pressklipp:

[tags]3D-skrivare, 3D Printing [/tags]

5 thoughts on “På en Meetup om SixSense och 3D-skrivare i Silicon Valley

  1. Christer W

    En användargrupp som jag kan tänka mig är konstnärer och formgivare. Många ritar ju numera sin projekt i datamiljö och att då kunna skriva ut enkla prototyper är nog intressant.
    För min del så skulle nog helst ha en skrivare som kan skriva ut stort t.ex. trädgårdsmöbler, höga skulpturer och en badnymf att ha ute i snön. (det var några som blev anmälda för djurplågeri, deras hund satt på trappan året, i snö, regn dygnet runt. Det var en synnerligen stor välgjord porslinshund)

    1. Lennart

      Christer: Ja precis, formgivare, s.k. “makers” är en av målgrupperna för de här skrivarna. Dom var också representerade på det här mötet.

Comments are closed.