Politik

Inte en dag utan gin, drottningen på Twitter med över en miljon följeslagare

Drottningen är klickbar

Det nya medierna är som skräddarsydda för humorister och litet udda människor i största allmänhet. Som den person som i webbens barndom satte upp en mycket omtyckt webbsajt som behandlade “Strange Foreign Objects found in dog feeces”, rikligt illustrerad.

Eller som den redan klassiska Ingen Twitter för Hitler. Som säkert för alltid kommer att placera Silicon Valley-bloggaren Robert Scoble i framtidens historieböcker om Andra Världskriget.

Eller som när en kobra rymde från den zoologiska trädgården i Bronx i New York och en okänd New Yorkare blixtsnabbt kastade sig över sitt tangentbord och satte upp ett Twitterflöde BronxZoos Cobra för den förrymda kobran. Som gav allmänheten möjligheten att följa kobran och hans tankar tills dess att den tyvärr alltför snabbt blev hittad.

Elizabeth Windsor är ett annat exempel på hur man med små medel kan skapa något mycket roligt. Nämligen , som DN skriver:

”Drottningens” gindrypande tankar

Många av sarkasmerna är svåröversatta, När det är ”Bake off party”, kakfest, i palatset kommer prins Edward klädd ”as a tart”. Prins Charles Camilla sägs vara klädd som en haschkaka medan prins Andrew, ökänd för nakenbilder på nätet, döms ut för sin oacceptabelt ”soggy bottom” (ungefär ”svampig bak”).

Kändisarna får också sitt med av sleven. ”Såg just att James Blunt ska ge ut ett nytt album. Förstörde hela min weekend”. David Beckham avhyvlas, när nyheten att han har en bok på gång, med ”sannolikt en målarbok”.

Med närmare 7.400 tweets har drottningen över 1.105.000 följare

Man har försökt med ett liknande flöde för den svenska “drottningen” som rojalisterna av någon underlig anledning insisterar på att kalla henne, DrottningSilwia, men det har misslyckats och tyvärr är det ungefär lika roligt som ett osmort dörrhandtag. Vilket är synd för med ett sånt motiv hade det kunnat bli enastående underhållande .

Men Elizabeth Windsor-flödes har lyckats att fånga den brittiska drottningen på pricken. Så som hon hade kunnat vara om hon bara hade varit fiktiv. Det kommer att bli min läsning ett bra tag framöver.

Om någon vill tipsa om några andra roliga Twitter-flöden så säg gärna till.

Pressklipp:
Svenska SS-soldater fick jobb hos kungafamiljen,

[tags]Twitterflöden, Hitler på YouTube, Drottningen och Gin, Queen Elizabeth and gin , Bronx Zoo Cobra[/tags]

https://twitter.com/Queen_UK