Politik

Kan ögonläkare och optiker väcka vårt habegär för Google Glass?

2014 kommer att bli året när Google Glass antingen kommer att ta världen med storm, eller bli en gigantisk flopp.
Själv är jag övertygad om att Google Glass kommer att snabbt kommer att smälta in i var och varannan människas mobila arsenal. Och orsaken är inte kidsen och deras omättliga habegär utan att precis samma målgrupp som gjorde Apples iPad till en dundersuccé, nämligen olika professionella grupper, som läkare, ingenjörer, journalister, piloter, poliser, mm.

Theo Francis och Rolfe Winkler skriver i Wall Street Journal om hur Google nu försöker knyta band med optometrister över hela USA för att marknadsföra Google Glass: Google in Talks to Create Prescription Lenses, Designs for Google Glass. Internet Giant Exploring Ways to Put High-Tech Eyewear in Optometry Offices

Google’s new computer-powered glasses haven’t hit the shelves yet, but already efforts are afoot to keep them from becoming just a niche product for nerds.

In a sign the eyeware industry and Google see a broader market for the technology, the Internet search giant is exploring ideas with at least one eyewear company to put the device in optometry offices around the country and create alternative designs.

Google is in discussions with the nationwide eyewear company VSP Global about developing prescription lenses and making more fashionable frames for Google Glass.

Inom sjukvården pratas det redan om Google Glass och det skrivs redan sjukvårdsappar för Google Glass. Som är avsedda att användas av läkare under patientbesök.

På samma sätt kommer andra yrkesgrupper att kunna använda Google Glass. Det är dom som kommer bli dragmotor för de här glasögonen. Och som kommer att göra dom till en dundersuccé.

En sak som är viktig att komma ihåg är att Google Glass kommunicerar via bluetooth med en mobil, som sen kommunicerar utåt, mobilen försvinner inte med Google Glass. Så det blir i inget billigt kalas direkt.

Pressklipp:
Se “Google Earth” i realtid,Provar Google Glass,Så känns Google Glass

[tags] Sjukvården, Google Glass inom sjukvården, Google Glass sjukhus, Google Glass läkare, Google Glass vården, Google Glass patienter[/tags]