Politik

Efter press från Instagram och Snapchat, Twitter utvecklas: nu kan vi skicka bilder med direkta meddelanden!

Den mobila webben skiljer sig totalt från den gamla hemvana stationära webben. I det senare fallet sitter vi framför en bärbar dator och knackar, som jag gör nu. Men på den mobila webben är vi ute på stan, vi sitter på SL-bussen eller på et utomhuskafé på University Avenue i Palo Alto med vår mobil.
Och då blir mycket korta texter och bilder ett viktigare kommunikationsmedel än enbart text.

Det är det som Facebooks mobila Instagram och startuphöjdaren Snapchat, nu värd fyra miljarder dollar, handlar om. Och om Twitter, som hittills mest har handlar om korta textmeddelanden, ska kunna överleva så måste man också kunna hantera bilder. Man har kunnat skicka bilder på Twitter tidigare, men nu kan man alltså göra det i de privata meddelanden som Twitter alltid har haft.

Direct messages: Now with photos
For the first time, you can share and view photos via direct message (DM) on your mobile phone. We’ve also introduced a new tab in the navigation bar that makes it easy to access DMs –– they’re just one tap away from wherever you are on Twitter. You can also view photos in DMs on twitter.com.

Det här till synes triviala tillägget till Twitter öppnar en ny dimension för användaren eftersom bara mottagaren kan se bilden.

Pressklipp:
Nu kan du skicka bilder på Twitter,

[tags]Twitter-botar, Twitter, botar, robotar, Twitter och botar, Direkta meddelanden i Twitter [/tags]