Politik

Apples Tesla: den supereleganta nya Mac Pro gör sin entre

Med sina nya Mac Pro siktar Apple på att skapa en drömdator, den absolut elegantaste och mest kraftfulla skrivbordsdatorer man kan drömma om. Med upp till 64GB minne och superb grafik med upp till dual AMD FirePro D700, med 6GB med GDDR5 VRAM, 2048 stream processorer, 384-bit-wide memory bus, 264GB/s memory bandwidth, och 3.5 teraflops performance per grafikort.

Det här är en drömdator speciellt för alla som sysslar med professionell grafik, vilket idag är en snabbt växande skara IT-ingenjörer och videoskapare.

Molly Wood recenserar den nya Mac Pro i New York Times: For Pros, a Sleek Computer With Power Inside Review: Apple’s New Mac Pro Computer

The Mac Pro is extremely, ridiculously fast and powerful. The specifications are nearly mythical. The model Apple loaned me has an eight-core Intel processor; you can max out at 12. It has 64 gigabytes of extremely fast memory (most computers have four, eight, or maybe 16); two AMD graphics cards that purchased separately, cost $800 each; and a luxurious and fast one terabyte solid-state hard drive. As configured, and without a monitor or even a keyboard and mouse, which are not included, the Mac Pro sitting on my desk rings in at $8,099. Shipping is free.

Once it’s running, the Mac Pro is virtually silent, and only a ports panel that illuminates when you move the machine offers any sign of life.

Den enda nackdelen med en så här avancerad dator är priset. Men Apple siktar alltså på att behålla sin ledning på PC-marknaden, och när man ser den här eleganta datorn så inser man hur svårt det kommer att bli för Apples konkurrenter att ens spela på samma plan som Apple.

Pressklipp:
Här är Apples nya beviljade patent,

[tags]Mac Pro, Apple datorer, Apple Mac Pro, Apple PC [/tags]