Politik

San Franciscos Udemy, MOOC i mobilen, kommer det gamla traditionella klassrummet att försvinna?

E-boken och mobilteknologin håller på att vända upp och ner på samhället. Ta skolan som exempel: när boken inte längre är gjord av papper så kan man, liksom jag, ha ett helt litet bibliotek i en helt vanlig mobil.
Och när man kan titta på video i mobilen så blir Silicon Valleys Khan Academy plötsligt en viktig sajt för alla som vill lära sig något nytt och seriöst.

San Franciscos Udemy är en plattform för människor som vill skapa kurser som kostar pengar och som jag inte tror kommer att kunna konkurrera med Khan Academy. Men Udemy har fått $16 miljoner i riskkapital och om vi fokuserar på modellen och inte på innehållet så tror jag att det är såhär som vi kommer att studera framöver. Den här utvecklingen är den del av något större, som jag skrev tidigare i veckan om hur det amerikanska tevebolaget NBC nu har börjat samarbete med ett annat mobilföretag NowThis News.

Lauren Hockenson skriver på Gigaom: Udemy brings its education marketplace to Android

Today, less than a year after San Francisco-based education startup Udemy brought its online marketplace to the iPhone , the company has expanded to Android. Mobile users on Android can now access Udemy’s course marketplace, which offers Massively Open Online Courses (MOOCs) on a variety of topics.

According to Dennis Yang, Udemy’s COO and President, the new version couldn’t come soon enough: the company spent roughly a year getting the app to play nicely with Android, while also offering a native experience different from the iPhone.

“Optimizing takes a long time,” Yang explained via phone. “You want feature parity, but you want it unique to take advantage of the APIs of other platforms.”

Alla data till mobilen med andra ord. Och i allt mindre portioner åt gången. En viktig aktör på det här området är den utmärkta support-sajten Stack Overflow som jag själv använder och som tillsammans med GitHub har revolutionerat vad som idag kallas social programmering. Dvs hur vi programmerar i grupp.

Samma modell kommer nu också i mobil form till vuxenlärandet.

Pressklipp:

[tags]Udemy, MOOC, Självlärande, Mobil MOOC, MOOC mobil [/tags]