Politik

Och nu, e-handel på Twitter snart verklighet. Mikrobloggarna expanderar

Kanske vi snart kan köpa en flygande Tesla på Twitter?

Mikrobloggar som Twitter och den oerhört populära mobila kommunikationsappen Weixin, som jag själv använder, försöker nu bredda sitt register genom att ge sig in på nya områden. Den som står still i dagens överhettande mobilmarknad kommer att dö en snabb död.

Och e-handel är utan tvekan ett av de mest lukrativa områden man kan ge sig in på. Vilket är orsaken till att, som Mike Isaac och Jason Del Rey skriver på Recode, Twitter nu verkar vara nära att rulla ut sin egen e-handelstjänst som kommer att göra det möjligt att mätta sitt ha-begär med ett tweet: Is This What Twitter Commerce Will Look Like?

Twitter is getting serious about commerce on its service. So much so that it looks as though soon you’ll be able to buy goods for sale directly from a tweet.

The microblogging service is close to finalizing a deal with payment services company Stripe, which would likely handle the back-end processing for making purchases on Twitter.

As for the front end: Twitter looks likely to partner with at least one online commerce site, Fancy.com, which will let users purchase products inside the Twitter app and website, according to documentation discovered by Re/code. It is part of a new program called Twitter Commerce, according to these documents.

En kärlekssemester, en ny villa, en ny Tesla, allt du behöver är ditt Twitterkonto och givetvis litet pengar.

Pressklipp:

Expressen, Aftonbladet,Affärsvärlden

[tags]Twitter e-handel, Twitter handel [/tags]