Politik

Teve-intervjun med Edward Snowden som inte får visas i USA

När Time Magazine som man gör varje år skulle välja “Årets Man”, så var varlet självklart. 2013 års i särklass mest omtalade man var visselblåsaren Edward Snowden. Men eftersom det var politiskt omöjligt för Time att sätta Snowden på sitt omslag så fick det istället bli den politiskt korrekte påven. En man som var ungefär lika intressant som ett självdött får.

När tyska ARD nu publicerar en utomordentligt viktig videointervju med Edward Snowden så tiger de stora amerikanska nyhetsmedierna ihjäl intervjun. Detta trots att an har skrivit spaltkilometrar om juist Edward Snowden.

Jay Syrmopoulos skriver på BenSwann.com att YouTube omedelbart tar bort intervjun så fort som någon försöker ladda upp den. Media Blacks Out New Snowden Interview The Government Doesn’t Want You to See

This past Sunday evening former NSA contractor Edward Snowden sat down for an interview with German television network ARD. The interview has been intentionally blocked from the US public, with virtually no major broadcast news outlets covering this story. In addition, the video has been taken down almost immediately every time it’s posted on YouTube.

In contrast, this was treated as a major political event in both print and broadcast media, in Germany, and across much of the world. In the interview, Mr. Snowden lays out a succinct case as to how these domestic surveillance programs undermines and erodes human rights and democratic freedom.

Ett tecken på hur känsliga Edward Snowdens avslöjanden fortfarande är i USA och att det land som själv säger sig ha full och ohämmad pressfrihet inte alltid lever upp till sin egen standard.

Pressklipp:
Expressen,Sveriges Radio,SvD

[tags]Edward Snowden, Snowden NSA, Edward Snowden NSA, Obama Snowden [/tags]

3 thoughts on “Teve-intervjun med Edward Snowden som inte får visas i USA

  1. hyveln

    Snowden är helt OK, men underskatta inte påven. Nyligen gav han den förhärskande neoklassiska nationalekonomin en taskspark så det dånade om det.

Comments are closed.