Politik

Under tiden i Ukraina: yes, we can, folket vinner, regimen på fallrepet, Viktor Janukovytj till historiens skräphög

Euromaidan

Det verkar nu som om Viktor Janukovytj får allt svårare att klamra sig fast vid makten i Ukraina. Demonstranterna har verkligen jobbat bra i extremkölden och regimens alla försök att splittra dom och vinna tid för Puin och Janukovytj.

Om Ukraina äntligen lyckas gå med i EU så kommer ryssarna förr eller senare undra varför inte dom också kan överge den sista sovjetstaten som Björn Rösengren skulle säga, och själva gå med i EU.

Andrew E Kramer skriver i New York Times: Ukraine’s President Takes Sick Leave; Crisis Talks Stalled

KIEV, Ukraine — Viktor F. Yanukovych, the president of Ukraine, went on sick leave on Thursday, stalling negotiated efforts to resolve the country’s political crisis.

A statement on the president’s website said Mr. Yanukovych, 63, was taking time off because of a respiratory illness and fever. It offered no indication of how long he was expected to be absent. The statement was attributed to a deputy director of the presidential department for medical affairs.

Mr. Yanukovych has faced pressure from Russia to take a harder line with protesters opposing his government, rather than continue negotiations that could lead to his ceding some power to pro-Western members of the opposition.

Mr. Yanukovych went on leave without signing into law a bill repealing the harsh restrictions on freedom of speech and assembly that were enacted earlier this month. The repeal was passed by Parliament on Tuesday with support from the pro-government Party of Regions, a significant concession to the opposition but one that means little unless the president signs it. The prime minister, Mykola Azarov, also resigned on Tuesday.

Pressklipp:

SvD, Aftonbladet,

[tags]Ukraine, Ukraine Police, Ukraine Riot, Ukraine Riot Police, Ukrainian Riot, Ukrainian Riot Police, Kiev, Kiev Police, Kiev Riot, [/tags]

One thought on “Under tiden i Ukraina: yes, we can, folket vinner, regimen på fallrepet, Viktor Janukovytj till historiens skräphög

  1. Johnny

    Det är väl snarare så att det korrupta väst försöker uppvigla en del av massorna för att störta den demokratiskt valda regeringen i Ukrina. NYT är regimens propaganda media. Veterans Today har mycket bättre koll på situationen:

    “What you will hear below is just a normal conversation of the leader of the free world, the beacon of democracy, trying to rig a puppet government in a very large ‘free’ and ‘democratic’ country.”

    http://www.veteranstoday.com/2014/02/06/victoria-nuland-on-ukraine-f-ck-the-eu/

    EU(SSR) är en byråkratisk diktatur för den politiska och ekonomiska elitens välfärd, en bankunion som är på väg att orsaka revolution och krig i södra Europa. EU(SSR) är en katastrof för europas folk.

Comments are closed.