Politik

Äntligen, New York får elektroniska pekskärmar i tunnelbanan!

Toppmoderna elektroniska pekskärmar i tunnelbanan finns litet här och var i de mer moderna delarna av världen. Nu har dom kommit till New York och resultatet är dramatiskt, som Mario Aguilar skriver på Gizmodo: NYC’s Touchscreen Subway Maps Are Finally Here, and They’re Amazing

ver the last month, the first 18 MTA On the Go kiosks were installed in the Grand Central subway station. Eight of them are split between the uptown and downtown sides of the major 4/5/6 north-south arteries; the other 10 are scattered throughout the mezzanine above that connects the subway to the century-old commuter rail station. (Expect a wider roll out to more stations by the middle of the year.) The screens are basically huge interactive navigation centers, which serve real-time up information about how to get where you’re going, and what (inevitable) service disruptions might get in the way.

Min fru och jag såg såna här skärmar för första gången på gallerian i Hyllie utanför Malmö i höstas och blev väldigt imponerade.

Frågan är nu bara om resenärerna inte kommer att föredrar att ha såna här system i sin egen mobil där man kan ta den med sig, istället för på en aldrig så imponerande och gigantisk stationär pekskärm.

Fråga, finns såna här system redan i Tbanan i Stockholm?

Pressklipp:
SvD

[tags] New York TBana, Tunnelbanan i New York, Pekskärmar Tunnelbanan[/tags]

One thought on “Äntligen, New York får elektroniska pekskärmar i tunnelbanan!

Comments are closed.