Politik

USA: Obama-regeringen vill massavlyssna alla registreringsskyltar!

Ja är det inte en sak så är den en annan. Nu vill den fruktade Department of Homeland Security i USA spana in alla registreringsskyltar på gator och vägar för att hålla ett öga på befolkningen. Det här är inte bra för det betyder att någon på FRA om någon dag kommer springande till Fredrik Reinfeldt och sen är det kokta fläsket stekt även för bilägarna i Sverige.

Ellen Nakashima och Josh Hicks skriver i Washington Post: Homeland Security is seeking a national license plate tracking system

The Department of Homeland Security wants a private company to provide a national license-plate tracking system that would give the agency access to vast amounts of information from commercial and law enforcement tag readers, according to a government proposal that does not specify what privacy safeguards would be put in place.

The national license-plate recognition database, which would draw data from readers that scan the tags of every vehicle crossing their paths, would help catch fugitive illegal immigrants, according to a DHS solicitation. But the database could easily contain more than 1 billion records and could be shared with other law enforcement agencies, raising concerns that the movements of ordinary citizens who are under no criminal suspicion could be scrutinized.

Polisen spanar redan in registreringsskyltar i många delstater, men dessa spaningsinsatser har ännu inte samordnats. Nu kommer samordningen och dataanalysen av varför du tar bilen till Märsta varje onsdag kommer att samköras med dina uttag på apoteket där och dina helt okaraktäristiska besök på Kanok Thaimassage. Snart står Säpo vid dörren och då är det för sent.

Pressklipp:
Expressen,Expressen

[tags]Massavlyssning, Kanok Thaimassage, FRA i Märsta, Bilavlyssning i USA, avlyssning av registreringsskyltar i USA [/tags]