Politik

Jo men det klarar du, koppla din tandborste till mobilen och datormolnen och hjälp till att skapa Sakernas Internet!

Dr. John Barrett förklarar Sakernas Internet, fast utan tandborstar.

Sakernas Internet är ett begrepp som är väldigt enkelt att förstå, men som dessvärre har visat sig väldigt svårt att realisera.

I ett nötskal så handlar sakernas Internet om att vi kopplar upp prylar av alla de sorter, från kylskåp till bilar, sprinkler, sängar, kor, spisar, gräsklippare, elmätare, leksaker, vapen, containrar, och kläder till Internet. Vi kan sen analysera alla data som de här prylarna genererar och samtidigt bygga nya appar, som t.ex. visar hur min elförbrukning ser ut timme för timme. Något som jag själv kan göra sedan ett år tillbaks.

Sam Schechner skriver i Wall Street Journal om hur tandborstfabrikanterna nu börjar experimentera med Internet eller i varje fall mobil-uppkopplade tandborstar som ska visa oss om vi inte borstar på rätt sätt : Web-Enabled Toothbrushes Join the Internet of Things Devices Link to Smartphones to Record Brushing Habits

What the world needs now is a Web-enabled toothbrush.

That part is clear to several oral-hygiene companies. What they can’t agree on is who was first to put teeth into the smartphone.

The giant Procter & Gamble Co. PG -1.03% last week demonstrated what it calls the “World’s First Available Interactive Electric Toothbrush.” It links with a smartphone and records brushing habits, while an app gives mouth-care tips alongside news headlines.

A French startup bristles at that claim. Paris-based Kolibree also last week touted the “World’s First Connected Electric Toothbrush.” The 12-person company says it was first because it showed its device, which also records dental data via smartphone, in January.

Kolibree Chief Executive Thomas Serval last week trekked to the yearly Mobile World Congress here to show off his brush a few minutes’ walk from P&G’s “connected bathroom” display.

Här i Silicon Valley har IT-företagen börjat distribuera gratis FitBit-armband till sina anställda för att på dom, dvs de anställda, på det sättet ska kunna se hur bra dom gympar. En del i företagens program för att få en friskare anställda.

Så sakta men säkert så kommer Sakernas Internet att bli verklighet. Men håll inte andan för det kommer säkert att ta ytterligare ett decennium. Orsaken är att det behövs gemensamma standarder liknande TCPIP-protokollen, som gjorde Internet möjligt och som ännu saknas för Sakernas Internet.

Och för att dessa standarder ska bli verklighet så krävs det tid och samarbete. Något som alltså kommer att ta tid.

Pressklipp:

Computer Sweden

[tags] Sakernas Internet, Internet of Things, Tandborstar och Sakernas Internet[/tags]