Politik

Vapenhandeln på Facebook i USA uppmärksammas

Det är inte konstigt att alla sociala nätverk här i USA förr eller senare utnyttjas av extremister och demokratins fiender.

Så att det nu avslöjas att Facebook under en längre tid har använts för illegal vapenhandel, utan att företaget har ingripit, har lett till en motreaktion från grupper som vill stoppa det ymniga flödet av illegala vapen i USA.

Jeff Elder skriver i Wall Street Journal:Under Pressure, Facebook Restricts Gun Promotion on Social Network

The company also announced that searches for guns for sale on Instagram will prompt messaging reminding users of gun laws.

Facebook said it would rely on users to report posts and pages offering to sell guns. It said the changes will be implemented over the next few weeks.

The changes come after a six-week campaign by the advocacy groups Mayors Against Illegal Guns and Moms Demand Action for Gun Sense in America, which posted a video in February depicting illegal gun sales on Facebook. The groups planned to deliver more than 130,000 petitions seeking a crackdown on posts about illegal gun sales to Facebook headquarters before the company agreed to the new policies.

Facebook also cited ongoing talks seeking new gun policies with New York Attorney General Eric Schneiderman, Americans for Responsible Solutions, and Sandy Hook Promise.

Vi får ta för givet att det också förekommer knarkhandel och annan illegal verksamhet på de flesta sociala nätverk. Det enda ledsamma är att det tog så lång tid för Facebook att agera.

Man har inte väntat mer än några dagar om ens det för att ingripa mot bara bröst på Facebook, t.om. de som har ammat sina barn. Men det är givetvis en helt annan sak och betydligt farligare än illegala vapen.

I alla fall har nu Facebook äntligen ingripit.

Facebook används också i stor utsträckning av de papperslösa, för att hålla kontakt med sina familjer som ofta är splittrade över många länder.

Pressklipp:

Expressen, VK

[tags]Vapen och Facebook, Vapenhandel på Facebook, Facebook weapons [/tags]

6 thoughts on “Vapenhandeln på Facebook i USA uppmärksammas

  1. Lennart

   Per, aha, skönt, användarfel, dom är dom bästa. Men du fick mig i alla fall kolla min mobila bloggversion och upptäckte att vad jag ser man inte kan få en lista över de senaste kommentarerna om man bara vill titta på dom. Eller kan man det? Vore inte det ett bra tillägg till mobilversionen? Låt mig veta.

 1. Per A.

  Med tanke på beväpningsgraden i vissa amerikanska segment, så hade det varit en större sensation om det inte hade sålts vapen på FB.

  Nytt mobilskin på bloggen, eller ny bloggleverantör? I vilket fall som helst så känns det nya mobilinterfacet annorlunda, och inte bättre.

  1. Lennart

   Per: Kollade just och tycker att det ser ut som det alltid gjort. Men jag ska se om jag kan göra det litet mer läsvärt. Har inte uppdaterat det på år och dag.

Comments are closed.