Politik

Glöm börsmäklarna, låt SigFig och dess algoritmer sköta dina investeringar

Har man en förmögenhet så har man också en börsmäklare som sköter ens kapital. Men att sköta investeringar manuellt blir allt mer otidsenligt, inte minst på Wall Street som idar satsar stort på börsrobotar, automatiserade datorsystem som gör s.k. algo trading där man använder avancerade algoritmer för att köpa och sälja aktier.

SigFig är ett San Francisco-baserat startupföretag med $15 miljoner i riskkapital och 30 anställda som grundades 2011, som erbjuder ett liknande system, fast
mer primitivt system för en ringa penning för den stora allmänheten.

Michael Carney skriver på Pando Daily: Now tracking $200B in assets, SigFig finds success with automated portfolio management

Wall Street is a dangerous place for the average investor. Of course there’s the ever present prospect of losing your shirt through through bad bets, but there’s also the all too common reality of slowly bleeding oneself dry through excessive asset management and trading fees.

Three months ago, in December, SigFig addressed both of these problems with the launch of its automated investment portfolio management platform. The “set it and forget it” system costs just $10 per month regardless of the size of a client’s assets under management (AUM) and promises to reduce the typical client’s fees by as much as 80 percent. SigFig focuses on creating balanced portfolios constructed of low-cost exchange traded funds (ETFs )tailored to each individual’s personal risk tolerance. Just as important, it automatically rebalances each portfolio as neeeded, to adjust for changing market conditions, something typical advisors either don’t offer or charge through the roof to do.

Det här är en mycket intressant modell som har hamnat i skymundan bakom alla sociala appar, men som kan komma att bli mycket framgångsrik framöver. Absolut värt en närmare titt.

Pressklipp:

[tags]SigFig, algotrading, Startupföretag San Francisco, Finansiella startupföretag [/tags]