Politik

Kroppselektronik: Google introducerar operativsystemet Google Wear

Små bärbara Internetuppkopplade armbandsur och hälsoprylar som den amerikanska stegräknaren FitBit som trådlöst laddar upp data över WiFi, blir allt vanligare.

De här prylarna kommer inte att ersätta våra mobiler men de kommer att komplettera dom, att göra det möjligt för oss att med en snabbtitt på handleden kolla de senaste meddelandena på WeChat eller vår puls.

Det här kommer att bli en gigantisk marknad och nu lanserar Google en version av sitt mobila operativsystem Android: Android Wear för att locka till sig så många app-utvecklare som möjligt.

Molly Wood skriver i New York Times: Why Android Wear Is the Beginning of the Wearable Devices Era

If you’re an app developer and you want to make money, you want to be on a platform with a lot of reach, a high chance of adoption, and ideally one with a track record of users who actually pay for apps. Since the most profitable option, iOS, isn’t yet available for wearables, a wearable-tailored version of Android is the next best choice.

Best of all, with the burden of creating a platform, wooing developers, and implementing a user interface from scratch offloaded to Google, smart watch makers can get down to the business that really matters: creating devices people actually want to wear.

Ecosystems matter, and Android is currently the most popular ecosystem in the world. And Google Now is a service that’s almost tailor-made for wearables, with its contextual notifications about things like traffic, weather alerts, incoming messages, sports scores,and travel updates.

De här WiFi-prylarna kommer att bli helt oumbärliga inom ett år. De håller också snabbt på att utvecklas till modeprylar på samma sätt som dagens mobiler. Och viktigast av allt, de kommer att göra oss friskare, mer sociala, om vi bara vill.

Pressklipp:
Ny Teknik,GP,

[tags]Android Wear, Stegräknare, Android för arbandsur [/tags]

2 thoughts on “Kroppselektronik: Google introducerar operativsystemet Google Wear

Comments are closed.