Politik

Silicon Valley: Big Data-företaget HortonWorks upp i miljardklassen

Det är inte bara sociala chatt appar som är värda miljarder dollar idag. Även andra delar av Silicon Valley går mot skyarna, som Big Data-företaget HortonWorks som tar den öppna kod-teknologin Apache Hadoop och anpassar den till företagsanvänding.

Deborah Gage skriver i Wall Street Journal om hur HortonWorks nu tack vare en ny finansrunda platsar i miljarddollar-klassen: Hortonworks Raises $100 Million, Joins $1 Billion Club

Hortonworks, whose Hadoop software has been a big driver of the current interest in Big Data, raised $100 million at a valuation of more than $1 billion as it prepares to go public sometime in 2015.

….

Hortonworks competes directly with Cloudera, which raised $160 million in new funding earlier this month for its own flavor of Hadoop–an open source project developed at Yahoo, from a paper published by Google. that can store and process enormous amounts of data.

…….
Other Hadoop vendors include MapR Technologies, which is venture-backed, and Pivotal, which is a joint venture between EMC and VMware Inc. that’s backed by General Electric, which bought a 10% stake last year.

Silicon Valley befinner sig nu i sin mest explosiva period någonsin, med miljard-dollar-företag som springer upp som svampar ur jorden. Allt från små app-tillverkare med några dussin anställda men samtidigt några hundra miljoner användare, till seriösa Big Data företag som HortonWorks.

En mycket spännande tid.

[tags]Big Data, Hortonworks, Apache Hadoop[/tags]