Politik

Microsoft Office på iPad, ännu ett steg mot att jobba mobilt?

Frågan om hur mycket arbete vi kan göra på våra surfplattor är ständigt återkommande. Att vi kan läsa mejl, titta på video och chatta med våra mobiler är självklart, men hur mycket klassiskt kontorsarbete kan vi göra på en iPad? Och det förvånande är hur mycket klassiskt kontorsarbete man fortfarande gör i dagens USA och Sverige.

Vilket är orsaken till att Microsoft nu slutligen har släppt Microsoftr Office 365 för iPad.

Mike Isaac skriver på Recode: Microsoft’s Office Apps for iPad Off to a Good Start

It may have taken years to get to Apple’s App Store, but Microsoft’s new Office apps look to be having a fine debut.

The apps, which are part of Microsoft’s Office 365 productivity suite, currently hold the first through fourth spots in the most downloaded free apps charts as of Saturday afternoon. Microsoft Word is No. 1, while Excel, Powerpoint and OneNote round out slots two, three and four.

That’s a good sign for Microsoft, which has been working to bring the apps to Apple’s tablets for years now. Especially when competing apps like Quip, Evernote and Apple’s own office apps have been available on iPads for some time.

Den viktiga insikten som Microsofts vd Satya Nadella har haft är att allt handlar om att få nya Office 365 fungera lika väl över flera slags datorer, från iPad till skrivbordet, och samtidigt låta flera olika personer samarbeta och spara sina dokument i datormolnen.

Och recensionerna verkar vara samstämmigt positiva.

Pressklipp:
Apples gräddfil till Office-licenserna,Office för Ipad kan bli en miljardaffär,

USABloggen.se
[tags] Microsoft Office på iPad, Jobba Mobilt[/tags]