Politik

Plåster på såret, smarta plåster medicinerar patienten och moderniserar sjukvården

365/365

Traditionella amerikanska plåster.

Om det är något område som verkligen håller på att revolutioneras av den ny mobila IT-teknologin så är det sjukvården. Plötsligt så kan miljoner människor bära på sig allt mer avancerad kroppselektronik som kan mäta vår hälsa in i minsta detalj. Ett bra exempel är de piller som signaler att dom har blivit uppätna , och nota bene, det här är inte en framtidsvision, USA:s FDA har redan godkänt såna här piller. Se länken ovan.

Digitala patientjournaler gör det möjligt att massövervaka patienter och hitta såna som befinner sig i riskzonen.

Och David Talbot skriver i MIT Technology Review om smarta plåster som medicinerar bäraren och sen kan mäta effekterna, för att sedan givetvis meddela läkare via en vanlig mobil: Tremors, Delivers Drugs, and Keeps a Record. A flexible electronic skin patch has strain gauges to measure tremors, and heating elements to release drugs held inside nanoparticles.

Offering a preview of what future wearable medical devices may look like, researchers in Korea have built a skin patch that’s thinner than a sheet of paper and can detect subtle tremors, release drugs stored inside nanoparticles on-demand, and record all of this activity for review later.

While still under development, the technology might someday be useful to sufferers of Parkinson’s disease or other movement disorders. “The system represents a new direction in personalized health care that will eventually enable advanced diagnostics and therapy on devices that can be worn like a child’s temporary tattoo,” says Dae-Hyeong Kim, assistant professor of chemical and biological engineering at Seoul National University, who led the work

Man kan säga vad man vill om den mobile teknologin, men en sag är ovedersäglig, sjukvården håller verkligen på att revolutioneras på ett helt ofattbart sätt av den nya mobila sjukvårdsteknologin.

Och då har vi inte ens nämnt att man inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att kunna skriva ut mänskliga organ med 3D-skrivare. Tala om science fiction som blir verklighet.

Pressklipp:
Målet med Obamas sjukreform nått,Svårt skadad dumpades på sjukhus,VK Framtidens Sjukvård Skapas
,SR,SR
[tags]Smarta plåster, bärbar elektronik[/tags]