Politik

Högt uppe i de kaliforniska bergen: de speciella färgerna fascinerar

Rancho1

Bild från tidigare idag. Vi ser rakt österut mot Stanford University och San Franciscobukten.

När jag växte upp i det tokplatta Uppland så brukade jag cykla runt i trakterna kring Uppsala på våren innan vi körde upp till sommarnöjet i Hälsingland. Jag minns fortfarande solen, dofterna och växtligheten i trakterna kring Mälaren.

En dag beslöt jag mig för att cykla Mälaren runt, vilket jag lyckades med med sen blev jag liggande helt utpumpad i 24 timmar.

Här i Silicon Valley står bergen inpå dörren och det är bara att ta med sig kameran, några flaskor vatten och sen börja vandringen. Som snart leder uppåt högt över Silicon Valley.

Nåja, högt och högt, Black Mountain är bara 857 meter högt, och nuförtiden brukar jag inte vandra hela vägen upp mest efterosm det tar hela dan. Men utsikten är vidunderlig även längre ner, som på den här bilden. I alla fall när diset från luftföroreningarna inte täcker hela dalen.

Man stöter på en hel del andra bergsvandrare här uppe. Till överväldigande del indiska IT-ingenjörer och resten mest kinesiska IT-ingenjörer och sen några västerlänningar som jag.

Det är tyst, skönt med väldigt speciella färger, som bilden här under visar.

Rancho stig

Typiska vårfärger uppe i det kaliforniska kustbergen vid Rancho San Antonio.

Det var här som indianerna levde till fram slutet på 1800-talet. Dom livnärde sig på ekollon från de jättelika ekar som fortfarande står här uppe i bergen. Och givetvis på jakt och fiske.

Om man tar nog med vatten med sig så kan man faktiskt vandra hela vägen ut till Stilla Havet, men det skulle ta mig minst två dar.

Men det är skönt och avstressande att vandra runt här uppe. Och jag försöker göra det varje helg.

För den som bor i området och inte har kollat, så kom ihåg att det är svårt att hitta parkering efter kl 8 på morgonen. På eftermiddagen efter 1-2 så blir det enklare.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags]De kaliforniska bergen, Rancho San Antonio, Kustbergen i Kalifornien [/tags]