Politik

Microsofts Surface Pro 3‎ för dig som vill ha en surfplatta men också en lätt bärbar dator

Striden om hur framtidens mobiler kommer att se ut är långt ifrån över. De flesta av de IT-ingenjörer som jag träffar här i Silicon Valley har en mobil och en MacBook, antingen en pro eller en air. Man ser också många surfplattor, men mest på flyget kanske.

Kidsen gör allt med sina mobiler, men den som vill skriva kod eller dokument på jobbet använder fortfarande bärbara datorer.

Microsofts nye VD Satya Nadella hoppas kunna ta marknadsandelar från främst Apple som under sin nye VD Tim Cook har blivit hors de combat i kampen om framtidens surfplattor bärbara datorer och mobiler. Microsofts nya Surface Pro 3 med en 12 tum-skärm är som en iPad med ett tunt men traditionellt tangentbord och Windows 8. Perfekt för den som vill kunna jobba med Microsoft Office och andra produktivitetsverktyg men inte vill konka med sig en tung bärbar dator.

Arik Hesseldahl recenserar Microsofts Surface 3 på Recode.net: Microsoft Unveils 12-Inch Surface Pro 3

Software giant Microsoft unveiled its latest attempt to combine the power of a notebook computer with a tablet, the Surface Pro 3, at an event in New York.

Sporting a 12-inch display, it’s not the mini version that has been the subject of rumors. But the company says at 9.1 millimeters thick and 800 grams, it’s the thinnest and lightest of its kind. It also sports an Intel Core I7 processor.

Prices start at $799 and will be available for pre-order on May 21 and in stores on June 20.

Microsoft CEO Satya Nadella called it a major step in what he termed “the journey toward combining the capabilities of the company.”

Panos Panay, Microsoft’s vice president for Surface computing, said that 96 percent of people who have an iPad also have a notebook, creating for users a level of complexity. The new device, he said, is focused on “taking that conflict away.”

Det här är uppenbarligen en gedigen produkt som jag själv funderar på att köpa, om inte anat så till Jul.

Mer om Microsofts Surface Pro-3 på den här länken.

Pressklipp:
Så stor blir Microsofts Surface,

[tags]Microsoft Surface Pro 3, Microsoft surfplatta, Microsoft mobil, Microsoft datorer[/tags]

2 thoughts on “Microsofts Surface Pro 3‎ för dig som vill ha en surfplatta men också en lätt bärbar dator

  1. Bosse

    “men den som vill skriva kod eller dokument på jobbet använder fortfarande bärbara datorer”

    Ja det kan jag förstå. En surfplatta eller t.o.m. en mobil kan nog funka om det gäller att konsumera information av något slag men ska det produceras något så tror jag nog att det fortfarande är “riktiga” datorer som gäller. Jag laddade ner en “webeditor”-app till mobilen för att testa om det gick att använda mobilen till att skriva kod med. Tyvärr tycker jag inte att det funkar något vidare eller rättare sagt så funkar det skitdåligt, jag blir inte ens en tiondel så produktiv som när jag använder den vanliga datorn. Visst kan det vara jag som inte har det “rätta handlaget” med mobilens olika virtuella tangentbord men jag gissar att jag är långtifrån ensam om det problemet. Har svårt att tro att någon kan vara lika produktiv med en mobil eller en surfplatta som med en bärbar dator.

    1. Lennart

      Bosse: Precis, jag har haft samma erfarenhet. Så “riktiga” datorer med styva tangentbord behövs fortfarande.

Comments are closed.