Politik

San Francisco och Sunset Piano Opus 3, något för Stockholm att ta efter.

sunset piano

Sunset Piano Opus 3 har skapas av musikern Mauro ffortissimo, ja så stavar han faktiskt sitt namn, och är den tredje versionen av hans serie av okonventionella offentliga musikframträdanden.

Projektet startade sommaren 2013 som Sunset Piano Opus 1 när ffortissimo placerat ett dussin uttjänta men restaurerade pianon ute vid den storstilade kusten här i silicon Valley och inbjöd musiker att spela i det fria.

Projektet uppmärksammades och ledde till Sunset Piano Opus 2 och nu Sunset Piano Opus 3. I vilket man placerar ut pianon i San Francisco så att folk kan spela pianon i stadsmiljö för att se vart det leder.

Mer på den här sajten: Sunset Piano Opus 3. Sunset Piano has begun its San Francisco residency.

Jag har faktiskt sett något liknande i England, och det är fullt möjligt att det här konceptet också redan finns i Sverige. Är det någon som vet?

The Sunset Piano project is coming to town with a social experiment: how will music played outdoors affect human behavior in an urban environment?

In the summer of 2013, Mauro ffortissimo placed a dozen pianos in beautiful natural settings along the San Mateo Coastline. It generated a lot of attention, and we were invited by Ellyn Parker from the mayor’s office in San Francisco to bring the project to SF. Now that idea has taken shape.

It will begin slowly, with a furtive piano sighting here and there. But then grand pianos will conspicuously begin to appear throughout the city without notice, pulled by ropes on wheeled platforms by specially trained “piano ninjas”. Professional musicians, singers, and poets will be scheduled to perform at free cultural events.

Och på den här hemsidan

Ett bra initiativ som också man borde kopiera i Sverige.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags] [/tags]