Politik

Brott och straff i Kalifornien, skottdramer och sexbrottslingar

ecstasy

Bara inte polisen ser oss.

Förutom det senaste “skottdramat” här i Kalifornien , så handlar brottsligheten i Kalifornien bl.a. om de 100 000 sexualbrottslingar som polis och myndigheter måste hålla koll på. Tills dom dör.

Det handlar givetvis om riktiga brottslingar, men även om mängder med ungdomar som har ertappats med att ha sex innan dom har fyllt 18. Den sexuella myndighetsåldern ligger på mellan 16 och 18 beroende på vilken delstat man bor i).

Den som en gång har hamnat i registret, som är offentligt, sitter kvar tills den dör. Och kan inte bo nära skolor eller allmänna platser.

Melody Gutierrez skriver i San Francisco om hur myndigheterna i Kalifornien, mot hårdnackat motstånd, nu försöker rensa registret bl.a. genom att ta bort män som har varit brottsfria i 55 år : Board wants to remove low-risk sex offenders from registry

The state board that oversees California’s sex offender registration laws wants to thin out and overhaul the registry because they say it has grown too big and does not help law enforcement or the public differentiate between offenders who pose significant risks and those not likely to reoffend.

The California Sex Offender Management Board is recommending to the Legislature that only high-risk offenders, such as kidnappers and sexually violent predators, should be required to register for life. Others could be removed from the registry 10 to 20 years after the offense.

The list of almost 100,000 sex offenders is unwieldy, they said, because California requires all sex offenders, regardless of the type of offense, to register for life.

The result, according to a board report last month, is that the list includes many offenders “who do not necessarily pose a risk to the community,” including almost 900 whose last sex crime was more than 55 years ago.

USA:s oförmåga att hantera sex tar sig många bisarra uttryck. Som att sexualundervisning i skolorna är minst lika kontroversiellt som Darwins utvecklingslära. Och som att tonåringar som har sex för tidigt alltså stämplas som sexualbrottslingar tills dom dör.

Den amerikanska drömmen har rätt stora vårtor.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags] Sex i USA, Sexualregister i USA, USA och Sex[/tags]