Politik

En vidunderlig söndag uppe på Black Mountain i Silicon Valley

sfbukten

Foto USABloggen. 25/5/2014: Utsikt över San Franciscobukten från Black Mountain i Silicon Valley.

En tredagarshelg är något man vill ta vara på, så eftersom en av mina söner är hemma så begav vi oss upp på Black Mountain, högt ovanför Silicon Valley tidigt på morgonen och gick runt och njöt av naturen. Vi var så gott som helt ensamma där uppe med vidunderliga vyer över San Franciscobukten.

Ja ensamma och ensamma, plötsligt rundade vi en kulle och träffade på en större grupp kinesiska pojkscouter som uppenbarligen hade tältat där uppe. Plus en och annan vandrare, men det var sannerligen inte många.


Black Mountain alle1

Foto USABloggen. 25/5/2014: Magnifik ek-allé högt uppe bland bergen.

Precis vem som har anlagt de här magnifika ek-allé vet jag faktiskt inte, men fin är den och inte minst helt oväntad där den ligger inbäddad i naturen inte långt från bergskrönet.

sag pondFoto USABloggen. 25/5/2014: En s.k, sag pond uppe i bergen ovanför Silicon Valley

Och den här fjällsjön, som heter Sag Pond på engelska men vars svenska översättning jag inte har kunnat hitta, har jag bloggat om tidigare. Den ligger antagligen direkt på San Andreas-förkastningen. Den här lilla fjälltjärn, som alltså inte är rätta ordet, är mycket ovanlig. Bergen här uppe saknar för det mesta allt vad vatten heter. Och man måste bära med sig allt vatten om man vill vandra runt. Men under den här sjön så ligger det en vattenkälla, och det är den som har givit upphov till den lilla övervuxna tjärnen. Som på sikt kommer att växa igen.

Sag Pond, äventyr vid San Andreasförkastningen i Silicon Valley

En vidunderlig söndag uppe i bergen, kan det bli bättre?

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags]Silicon Valley, naturen i Silicon Valley, Black Mountain i Silicon Valley, Kaveldun i Silicon Valley, Sag Pond i Silicon Valley [/tags]