Politik

Microsoft Surface Pro 3 och den nya video-webben, vart är medierna på vär?.

Jag har redan skrivit om Microsofts Surface Pro 3, en blandning va surfplatta och bärbar dator. Orsaken till att jag återkommer till just den produkten är min fascination för den veritabla tsunamin av videon man plötsligt hittar på alla tidningars hemsidor, som alla är avsedda att ses i våra mobiler. En mycket intressant medietrend, som ingen ännu riktigt vet vart den kommer att leda.

Joanna Stern skriver i Wall Street Journal: Microsoft Surface Pro 3: A Tablet That Desperately Wants To Be a Laptop. On Its Third Try, Has Microsoft Created the Ultimate ‘Post-PC’ Device?

Yes, Microsoft is confident that—with a larger, higher-resolution 12-inch HD screen, new keyboard, improved kickstand and $799 starting price—its new Surface Pro 3 tablet can replace not my iPad, but my beloved 13-inch MacBook Air.

So I tested that claim. For the last week, my laptop has lived under my bed as I’ve spent my waking life with the Pro 3. On its third attempt, Microsoft has leapt forward in bringing the tablet and laptop together—and bringing the laptop into the future. But the Pro 3 also suffers from the Surface curse: You still make considerable compromises for getting everything in one package.

The Pro 3 is a tablet—it’s just a different kind of tablet. At 1.76 pounds, it’s not an iPad kind of tablet. (The iPad weighs 1 pound.)

Jag har levt med den tryckta ordet så länge jag kan minnas, och trodde aldrig att jag skulle föredra korta videosnuttar före tryckt text, men det gör jag måste jag erkänna. Jag tror inte att jag skulle föredra en video istället för en längre artikel, men just korta videon har en genomslagskraft som text saknar. Kommunikationen har större bandvidd och kan därför förmedla mer information.

Sen måste det också erkännas att man kan slö-titta på en video på ett sätt man inte kan med en artikel.

Vi får se hur det här utvecklas framöver. Men trenden är klar, video och även poddradio riktad till våra mobiler är här för att stanna.

Jag vet att utlandsMartin har bra invändningar, som att man knappast kan titta på video på jobbet, utom möjligtvis med hörlurar.

Om någon annan har åsikter om den här trenden och vart den kan leda i framtiden vore det intressant att höra.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags]Microsoft Surface Pro 3, Video-webben, Mobilvideon [/tags]