Politik

Vadå bärga? Amiralskeppet Mars återskapas med 3D-teknik.

3D-skrivare och 3D-teknologin går framåt med stormsteg. Vilken vi kan se av en i sanning omtumlande artikel i SvD om hur man inte längre automatiskt tänker på att bärga ett gammalt vrak som hittas på havsbotten. Idag kan man faktiskt återskapa vraket med 3D-teknologi och även helt sonika skriva ut det, fastän det säkert skulle kosta skjortan med dagens teknologi.

Amiralskeppet Mars återskapas med 3D-teknik


Dykningarna vid amiralskeppet Mars utanför Öland fortsätter i sommar, framför allt kommer man att utveckla tekniken att återskapa fynd och vrakdelar genom att filma dem tredimensionellt istället för att bärga dem.

Men det här är uppenbarligen något som kommer, och som kommer att göra det möjligt att skapa hur många kopior av regalskeppet Vasa eller Amiralskeppet Mars som man vill.

Så att skolklasser från övre Norrland eller längst ner i Skåne inte behöver resa till Stockholm för att bli uttråkade. I framtiden kommer dom att kunna uttråkade där dom bor.

[tags]Amiralskeppet Mars, 3D-teknik, Regalskeppet Vasa i 3D[/tags]