Politik

Amazons Jeff Bezos snubblar med sin nya mobil Amazon Fire

Trots att Amazons nya mobil Amazon Fire Phone kommer med avancerad bildigenkänning en en slags 3D-effekt, så är mobilen på tok för dyr och alldeles för inriktad på att fungera som en köp-mobil för Amazons produkter.

Jeff Bezos drog sig inte för att sälja läsplattan Kindle med förlust, och han sänker kontinuerligt priserna på Amazons datormoln. Men det gör han alltså inte med mobilen. Konstigt nog.

Farhad Manjoo skriver i New York Times: Amazon Fire Phone’s Missed Opportunities

When Amazon invited the media and hundreds of its most loyal customers to witness the unveiling of a new device on Wednesday, everyone thought the company would introduce a smartphone made in the mold of its line of tablet computers: pretty good and really cheap.

Everyone was wrong. Though the device is called the Fire phone, Amazon’s new gadget is less a phone than a pocketable cash register hooked directly into the retailer’s intelligent warehouses. And it’s not cheap. The Fire phone sells for $199 with a two-year AT&T contract. Although it also comes with a free one-year subscription to Amazon’s Prime membership, the Fire phone is essentially the same price as high-end phones made by Apple and Samsung.

Det kan mycket väl fungera, men jag skulle i alla fall inte köpa den, lika litet som jag har köpt en Kindle läsplatta. Inte för att jag inte läser elektroniska böcker utan för att jag inte vill köpa dom från Amazon. Där jag aldrig äger dom, hur mycket jag än betalar för dom, och där Amazon när som helst kan radera dom från min läsplatta.

Men helt klart är dess bildigenkänning intressant.

USABloggen.se

Pressklipp:
GP,SR,
[tags] [/tags]