Politik

Appar du behöver för din stundande USA-semester

Som tusentals svenskar tänker du ta USA-semester i år. Men du behöver inte längre packa en massa guideböcker och stora prasslande kartor. Idag räcker det med mobila appar, och Kit Keaton skriver om några i i New York Times: Apps to Plan Summer Road Trips, Down to the Pit Stops

Great road trips involve seeing places you’ve never seen, but how do you know where to go? The app Along the Way, $4 on iOS, answers this question. Simply tap in your start and end points, and it will calculate a sensible route. You can select attractions for stops along the route, from a long list that includes night life, food, coffee, recreation and so on.

You can even seek popular venues or those trending on the check-in service Foursquare. The app also offers reviews, location data and other information.

Along the Way is simple, and its interface unfussy, which makes it easy to use. It could be helpful before you set off, as a kind of advanced planning tool, or you can let it advise you on the way. I wish it would let you adjust the route it chooses, but this is a quibble.

Idag är en USA-semester ungefär lika exotisk som att resa till Norrköping. Med sin GPS och sina mobila appar och givetvis sin flytande engelska så är det bara att tuta och köra.

Det enda man får vara försiktig med är att komma ihåg att USA faktiskt inte är Sverige, så det gäller att ha koll på var i USA man befinner sig. Det finns områden som man definitivt bör undvika efter mörkrets inbrott, och t.o.m. mitt på dan. Och dom områdena kan man lätt hitta på sajter som denna.

Det är också bra att ha koll på sin sjukförsäkring ifall man skulle bli krasslig.

Annars är det som sagt bara att tuta och köra.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags]Turista i USA, USA-turist, Res till USA [/tags]