Politik

Vad kan du om amerikansk konst? Michael Palins superba reportage om Andrew Wyeth

Av alla de inlägg som jag har skrivit här på bloggen under de senaste tio åren så är de jag har skrivit om amerikansk konst de som jag är stoltast över: Fjärilseffekten: John Pike och Christina’s World, sociala medier ger det mediasmarta USA en helt ny image, Andrew Wyeths puritanska ikonografiska USA. 1917 – 2009,Fyra målare ser på USA,Grant Wood och en butter bonde

Vilket är orsaken till att jag hajade till när jag upptäckte att Michael Palin, från Monty Pythons Flying Circus, har gjort ovanstående superba reportage om Andrew Wyeth.

Amerikansk konst och speciellt då måleri, är ett fascinerande kapitel som är allt för litet känt i Sverige. När man har sett Edward Hoppers Night Hawks så inser man t.ex. att USA har en mörk baksida som inte alltid framtonar i den svenska USA-bilden.

Och för den som besöker Silicon Valley så är SFMoma som just håller på att byggas om, ett självklart resmål.

USABloggen.se

[tags]Vad kan du om amerikansk konst? Michael Palin om Andrew Wyeth [/tags]