Politik

På Launch Academy på Hastings Street i Vancouvers spännande startup-distrikt i Gastown.

LaunchAcademyNew

Klicka på Launch Academy.

Även om Toronto är centrum för Kanadas IT- och startupindustri, mest beroende på att stan är så stor, så utvecklas startupmarknaden i natursköna Vancouver i allt snabbare takt.

Vancouver påminner mycket om San Francisco, och dess motsvarighet till San Franciscos It-distrikt i SoMa ligger i nere vid hamnen kring Gastown.

Tidigare i år när jag var i Vancouver så blev jag inbjuden att tala på The Hive och träffade mängder med intressanta IT-intreprenörer och den här gången blev jag inbjuden till Launch Academy på West Hastings Street.

Launch Academy är ett kontorshotell där man kan hyra plats vid ett skrivbord i ett öppet kontorslandskap och få tillgång till andra mentorer och andra IT-entrerprenörer/programmerare.

Tanken är sen att Launch Academy även kommer att ge de framgångsrika entreprenörerna tillgång till ängelinvesterare för vidare befordran mot framgång och rikedomar.

Det här är en mycket bra affärsmodell och Launch Academy bubblar över av ambition, kreativitet och innovation.

Launch Academy1New

Cyklar på väggen och i en garderob vittnar om hur IT-folket föredrar att färdas i Vancouver, vilket är aningen våghalsigt med tanke på trafiken i stan. Men det är inget fel på glöden och man får lätt kontakt med programmerarna. Som även omfattar något så ovanligt som två unga tjejer som skriver Ruby on Rails.

Den Kanadensiska startupmarknaden, i alla fall vad jag har sett i Montreal och Vancouver, skiljer sig på ett fundamentalt sätt från Silicon Valley och San Francisco. Takten är inte lika hektisk, allt handlar inte bara om pengar och skarpa armbågar.

Vore jag IT-entreprenör i början av karriären så skulle jag tänka på Vancouver som ett alternativ till Silicon Valley. Det är betydligt lättare att komma in i Kanada än USA, och IT-kulturen i Vancouver och Montreal är, som sagt, litet mer mänsklig, inte så driven och utstuderat kommersiell.

Den enda nackdelen är att boendekostnaderna i Vancouver om något är högre än i San Francisco. Vilket till stor del beror på invandringen från Kina och Asien.

Mer om startupmarknaden i Vancouver.

USABloggen.se

Pressklipp:
Expressen.

[tags] Launch Academy i Vancouver, IT-marknaden i Vancouver,Launch Academy Vancouver[/tags]