Politik

Den blinde mannen på King Street i Toronto

King Street

King Street i Toronto

Vid mitt besök i Toronto för några veckor sen så inträffade något ovanligt. Det var rusningstid och jag var på väg tillbaks till mitt hotell på King Street. Massvis med människor, tät trafik. Plötsligt så kommer det en blind man gående. Kontorsklädd, med en vit stav. Han är på väg rakt mot mig så jag flyttar mig några steg bakåt.

Han promenerar i rask fart förbi mig och fram mot King Street. Jag följer honom fascinerat med blicken.

Orsaken är att han närmar sig övergångsstället över King Street utan att sakta ner. Sen, till min förvåning, så går han rakt ut på gatan utan att tveka.

Och jag undrar, är karl galen. Men så inser jag att han kan höra att det inte flyter någon trafik på tvärgatan alldeles till höger, samma trafik som jag ska över på. Och han vet därför att det är grön gubbe på King Street. Han kan också antagligen höra att det inte finns någon trafikljud på King Street.

Han rör sig helt obehindrat i full fart, ingen tvekan, och såg jag honom bakifrån så skulle jag aldrig ha anat att han var blind.

Mycket imponerande, trots hans svåra handikapp. Det är kanske svårt att tro men jag har faktiskt träffat blinda programmerare, så handikapp kan faktiskt överkommas.

[tags]Blinda i Kanada, Blinda i trafiken, Canada blind people[/tags]