Politik

Silicon Valley: Inkubatorn Y Combinator lär Stanfordstudenterna hur man startar eget

Ashton Kutcher talks at Startup School

Y Combinator’s Startup School, på Stanford University.

Att starta eget vad alla drömmer om i Silicon Valley, speciellt idag när miljarderna flödar och allt bara verkar gå högre och snabbare.

Den kända Acceleratorn Y Combinator som startades av Paul Graham och några av hans kompisar för nio år sen. Två gånger per år så bjuder de in tidiga startupföretag, ger dom $120,000 i “sädkapital” som dom har att leva på i ett halvår, mot 7% av deras företag. Och ger dom sen mentorskap och råd och dåd. Och sen efter ett halvår så introducerar dom entreprenörerna till riskkapitalföretag som i sin tur sen kan investera i de bästa och mest lovande.

Mike Isaac skriver i New York Times om hur Y Combinator nu kommer att lära ut sin metod på Stanford, och ge allmänheten tillgång till de presentationer de använder på Stanford: Y Combinator, a Start-Up Incubator, Goes to College

Y Combinator, a popular early stage venture funding outfit, plans to teach its own college-level class on becoming a successful start-up, the company announced on Tuesday.

The class, listed as “CS 183B: How to Start a Startup,” will be taught as a series of lectures at Stanford University this Fall, open to the school’s students to attend.

If you want to attend the classes in person, you’ll have to be a Stanford student (which certainly isn’t free). But Y Combinator plans to put all of the lectures and associated reading materials online later in the day as the lectures occur, so that anyone can view the sessions for free.

The idea, according to Sam Altman, president of Y Combinator, is to seed would-be entrepreneurs with at least some of the knowledge they need to get their own companies off of the ground, or perhaps give more insight into how some of Y Combinator’s participants have done it. Ultimately, Y Combinator believes the more start-ups, the better.

Inkubatorer är sista skriket här i Silicon Valley och dom växer upp som svampar ur jorden.

Och för den som undrar så är begreppen inkubator och accelerator utbytbara. Och idag också alltmer besläktade med kontorshotell.

Pressklipp:

[tags]Y Combinator Stanford, Stanford inkubatorer, Silicon Valley Inkubatorer [/tags]