Politik

Högintressanta och insiktsfulla appar för USA-intresserade svenskar

Amerikansk politik är intressant, ofta bisarr och underhållande. Ända sedan 1950-talet har Sveriges Radio, pressen och senare också SvT haft reportrar på plats i Washington och New York, med legendariska namn som Arne Thoren och Björn Ahlander på raspiga telefonlinjer från Washington och New York.

Men så kommer det kanske inte alltid att förbli. För idag bakas förbluffande mängder information och gedigna och djuplodande kunskaper in i allt mer avancerade mobila appar, som kan användas av alla USA-intresserade för att tränga in bakom kulisserna och få reda på vad som egentligen är på gång i maktens korridorer i Washington.

Kit Eaton skriver i New York Times om den här trenden: Let the Phone Be Your Political Adviser

In the United States, one of the best ways to stay informed on political affairs comes directly from the top: The White House, the official app, free on iOS and Android. It offers access to many news events, like news conferences in the briefing room.

You may have expected it to be an awkward designed-by-committee affair, but it is easy to navigate. Just keep in mind that the information provided comes from the White House’s perspective.

To get a different view, check out The Congressional Record. This app looks and feels much more old-fashioned than the White House offering, and it hasn’t been updated in quite a while. It still works, though, giving you access to official congressional publications, including a Daily Digest page, a summary of recent discussions. Don’t expect layman summaries or glibly worded commentaries, though. It’s free on iOS.

For a faster-paced summary of American politics, Politics Today, free on iOS, is a fabulous option. It gathers information from many Twitter feeds, giving a sense of the ever-evolving nature of information on social networks.

Det här är en intressant utveckling som har tagit ny fart på sistone med nya mobiler och bättre mobilnät.

Så USA-korrespondenten platsar snart i fickan vilket onekligen är en spännande utveckling.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags]USA-appar, Appar om USA, USA-politik för svenskar [/tags]