Politik

Res på hockeysemester i USA

NHL Heritage Classic 2014 | Ottawa Senators vs. Vancouver Canucks @ BC Place Stadium

NHL sätter snart igång igen, i början av oktober, och vilket bättre sätt finns det att fira detta än att åka på hockeysemester i USA? För att göra detta finns naturligtvis flera olika alternativ. Den som har ett favoritlag kan åka med detta lag till deras olika matcher, både på hemmaplan och på bortaplan. En annan idé är att följa svenskarna i NHL. Som vi alla vet finns det massor med svenskar i NHL och du kan läsa allt om dem här. Svenskarna röjer stora framgångar i NHL och är ofta bland de bästa spelarna i sina lag. Här nedan följer några exempel på hockeyresor du kan göra om du vill följa svenskarna i NHL, med datum och platser. Om du ska resa runt på hockeymatcher kommer du naturligtvis inte bara att röra dig i USA, utan även i Kanada.

Gustav Nyquist och Joakim Andersson – Detroit Red Wings: spelar 10:e oktober i Boston, 12:e oktober i Anaheim, 16:e oktober i Boston, 18:e oktober i Detroit, 19:e oktober i Toronto, 22:e oktober i Detroit och så vidare.
Bröderna Sedin, Daniel och Henrik – Vancouver Canucks: spelar 9:e oktober i Vancouver, 12:e oktober i Edmonton, 18:e oktober i Vancouver, 19:e oktober i Tampa Bay, 22:e oktober i Vancouver, 24:e oktober i Vancouver och så vidare. (För att se en film på de fantastiska Sedin-tvillingarna, se här: )
William Karlsson och Max Friberg – Anaheim Ducks: spelar 10:e oktober i Anaheim, 12:e oktober i Anaheim, 13:e oktober i Anaheim, 15:e oktober i Anaheim, 18:e oktober i Minnesota, 20:e oktober i St Louis och så vidare.

Av ovanstående spelschema märks tydligt att du kan resa till USA under relativt få dagar, men ändå hinna med massor med matcher, speciellt om du inte följer ett speciellt lag, utan kan tänka dig att titta på flera. Du måste dock vara beredd på att resa runt mycket i USA och Kanada, för matcherna ligger inte alltid så nära varandra. Det bästa alternativet är naturligtvis att hyra en bil. Om du föredrar att inte köra så mycket kan du kolla in vilka lag som har många hemmamatcher i rad och på detta sätt kunna se några matcher på samma ställe. Du kan se ovan att detta stämmer för exempelvis Anaheim Ducks, som spelar sina fyra första matcher på hemmaarenan i Anaheim. På sex dagar kan du se fyra matcher och ändå inte behöva förflytta dig från Anaheim.

När du ändå åker runt på hockeysemester i USA och ser matcherna live kanske du känner att du har stora chanser att vinna om du skulle satsa på odds. De flesta av oss har ingen aning hur man gör detta i USA, men som tur är kan du satsa på bets i Sverige från USA. Tack vare internet går du enkelt in på en spelsajt, där du kan satsa på de olika lagen i NHL. Ofta kan du också läsa de senaste sportnyheterna, både inom ishockey och andra sporter, såsom skador, matchresultat, spelarövergångar och annat. Du kommer antagligen att ha mycket större chans att tippa rätt än de svenskar som bara ser slutresultaten av de olika matcherna.

[tags]Res på hockeysemester i USA, Hockey i USA, USA Hockey, USA sport, Res till USA[/tags]

14 thoughts on “Res på hockeysemester i USA

  1. Lennart

   Christoffer: Intressant, jag undrar om ISIL spelar fotboll eller några andra sporter utom halshuggning. 🙂

 1. San

  Hockey är inte jättestort i New York. Bland lagen rankas nog Rangers på 6e plats i popularitet, på rak arm 1. Yankees 2. Giants 3. Jets 4. Mets/Knicks, sen kommer nog Rangers i konkurrens med Nets sedan de flyttade in till Brooklyn.

  Jag uppfattar NFL som det enda genuint amerikanska. Allt annat känns regionalt. Baseboll på östkusten, basket i städerna, NHL på mycket få ställen.

  Soccer är nog störst i Portland och Seattle.

 2. Christoffer

  Hockey specifikt är inte genuit amerikanskt på många ställen i USA. Undantagen ska vara Detroit, Chicago, Boston och New York. Annars är det i stortsett en Canadasport. och både i NYC, Boston och ja även Chicago är hockeyn under hård press av alla de andra sporterna, då städerna har alla big four sporterna.

  Kollar man bara på hockeyn i Florida och Arizona (!) så är den jag vet inte, satt på dropp, det är ingen som bryr sig om det.

  I the deep south tex så lever och dör man för collagefootbollen. en rolig sak ang soccer, så ska South Carolina, av alla ställen har USA’s mest framgångsrika eller var det anrika, ja iaf, anmärkningsvärt, soccerklubb. (fotboll, ja vet, men för att inte blanda ihop med NFL)

  1. Lennart

   Christopher; San, det skulle vara intressant att se en sportkarta över USA. Dvs vilka sporter som är stora var. Och sen se om man kan dra några politiska korrelationer från den.

 3. San

  Lennart

  Det kan jag ju göra eftersom jag följt idrott i både USA och Sverige. Det är en familjärare stämning bland idrottsfans i USA, generellt sett inte så fanatiska som de som följer fotbollsklubbar i Sverige och Europa. Mest grabbar 15-45 år. Hockeyn är av någon anledning annorlunda.

  Amerikanska idrottsfans påminner mer om de som följer ishockey eller svenska landslaget i fotboll. Familjer, barn och kvinnor som inte besöker arenan mer än någon enstaka gång under säsong.

 4. San

  Först världens längsta grundserie, sen måste de mötas i bäst av 101 matcher under slutspelet. Det spelar ingen roll hur länge jag bor i USA, deras idrottsligor kommer jag aldrig att lära mig älska.

  1. Lennart

   San: Det skulle vara intressant att jämföra likheterna och skillnaderna mellan fansen i USA och Sverige. Jag blir ofta förvånad över hur många kvinnor som är fans inom IT-världen. Jag hade föreställt mig att det mest var en grabbgrej. Men sen läste jag JOLOs dotter Vibecke Olssons fina minnesbok om sin syster, som även hon var hockeyentusiast.

 5. Christoffer

  Wow ett mycket annorlunda inlägg! Men både välkommet och roligt.
  Otroligt kul att se hockey. Jag skulle verkligen vilja se några matcher uppe i Montreal. Det ska vara något alldeles extra.

  1. Lennart

   Christoffer: När jag var i Montreal får några månader sen var det en stor match där och hela stan var full av hockeyentusiaster. Montreal är en mycket fin och förvånandsvärt europeisk stad.

Comments are closed.