Politik

På jakt efter framtiden: prisfrågeterminalen kan allt om dig på COOP i Falkenberg.

prisfrågeterminal

Prisfrågeterminal på COOP i Falkenberg

I går skrev jag en framtidsspaning robotgräsklipparna i Falkenberg. Som snart kommer att ha oss i sina klor. Om nu robotgräsklippare har klor.

Dagens framtidsspaning handlar om prisfrågeterminalen på COOP i Falkenberg. Ja dom har egentligen flera prisfrågeterminaler på COOP i Falkenberg men dom är alla programmerade på precis samma sätt.

När en dam från personalen ser mig plåta prisfrågeterminalen så frågar hon vänligt om jag har några frågor.

Så jag frågar. Och får reda på att prisfrågeterminalen kan allt om varorna i butiken. “Men den kan mer än så ” tillägger damen förtroligt.

“Ställ dig framför terminalen så får du se”. Vilket jag gör, och vilket kanske är dumt. Varvid prisfrågeterminalen omedelbart lägger ut alla persondetaljer som överhuvudtaget finns om mig. På en gigantisk platt-Teve. Namn, ålder, längd, vikt, kosthållning, personnummer, blodtryck, inköp, osv.

Plus en karta med mina rörelser i Sverige under de senaste dagarna.

“Försök att köpa Falukorv” säger damen. Jag lägger ner en stor röd Falukorv i korgen, och får omedelbart höra en dov röst som säger “du är vegetarian vet du vad du gör”?

“Jag ska köpa falukorven till en vän” svarar jag. Vilken vän då, frågar prisfrågeterminalen. “Gunnar” svarar jag, “om du nödvändigtvis måste veta”. “Du känner ingen som heter Gunnar” svarar prisfrågeterminalen. “Här är en lista över alla dina vänner” och ut kommer en lista. “Varför ljuger du”? Och jag känner en lätt elektrisk stöt i vagnen.

“Hur vet du allt det här om mig” frågar jag förvånat. “Vi har tillgång till FRAs avlyssning om dig” svarar prisfrågeterminalen, “och drönare”. Och din robotdammsugare är kopplad till våra databaser i molnen. “Vi vet allt om dig, det är för ditt eget och samhällets bästa”.

Tack säger jag till damen, “men nu tror jag att jag har sett nog”.

Väl utgången ur COOP så går jag rakt emot en självstyrande Taxi. “Hej Lennart” säger de tomma bilen, “jag ska köra dig till gymet”. “Till Gymet” frågar jag, “du måste ha fel person”. “Nej” hör jag från den tomma taxin. “Prisfrågeterminalen har bett mig köra dig till gymet eftersom då måste gå ner i vikt”.

“Vet myndigheterna om vad ni sysslar med”, frågar jag den tomma taxin. “Det är prisfrågeterminalen som bestämmer, inte Myndigheterna”, säger den tomma taxin.

Och jag flyr förskräckt ut i höstsolens Falkenberg. Allt för sent hör jag den lilla drönaren som kommer farande. Sen blir allt svart.

Jag vaknar några dagar senare på hälsocentralen i Falkenberg tio kilo lättare och lycklig och glad utan något minne av prisfrågeterminalen. I tidningen läser jag om en man som heter Gunnar som har fått maginfluensa av en falukorv som en okänd person har skickat honom. Mannen jagas av myndigheterna.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags]Prisfrågeterminal, Prisfrågeterminal COOP Falkenberg, COOP Falkenberg [/tags]

4 thoughts on “På jakt efter framtiden: prisfrågeterminalen kan allt om dig på COOP i Falkenberg.

    1. Lennart

      Marcin: tack, du gav mig den felande länken. Prisfrågeterminalen är givetvis The Singularity. Övergången till ett helt nytt datastyrt samhälle.

  1. Janne Norberg

    Haha…den va bra. Kanske sann om några år.
    Terminalerna finns ju redan. T.o.m. i Kilafors men igår fick den fnatt o butikschefen fick ryka ur elsladden o starta om den 😉

Comments are closed.