Politik

Framtidens teknologi, hajp, dumheter och pärlor i svin.

När futurister på 1920-talet målade upp visioner om framtidens passagerarflyg mellan USA och Europa så handlade det om de flytande flygfält som skulle förläggas på flottar mitt i Atlanten och göra flyget möjligt.

På precis samma sätt blir dagens futurism snabbt löjeväckande när den övertas av utvecklingen som går åt ett helt annat håll än man kan föreställa sig.

Trots det eller kanske just därför så är videon ovan från årets Aspen Ideas Festival med den kände MMOC och Självstyrande bilen-experten på Google Sebastian Thrun, Alex Reben, Missy Cummings, Alexis Madrigal, Ping Fu, den tidigare välkände Danny Hillis, och Hari Kondabolu rätt underhållande. Så länge som vi inte tar den alltför mycket på allvar.

Pärlor i svin, för den som undrar, är ett Blandarcitat som lyder “Kasta inte bort svin, i somliga kan man hitta pärlor”. Vilket är nog så sant.

[tags]Futurism, Framtidens teknologi[/tags]