Politik

På spaning på Språkcaféet i fascinerande Göteborg träffar vi Jacob

jacob linda

En kort järnvägsresa på äventyrsjärnvägen Öresundståget där allt kan hända och sällan gör en besviken – så glider tåget in på den toppmoderna centralen i Göteborg.

Vi ska bo på Barken Viking mitt i hamnen. Och det visar sig vara ett mycket charmigt hotell bara några hundra meter från stationen, med bra läge, vänlig och trevlig service och inte minst bra WiFi.

Jag brukar vara bra på att ta mig runt i städer som Seattle, Vancouver, Toronto, Malmö och inte minst San Francisco och t.o.m. Nice. Men i Göteborg tappar jag omedelbart bort mig och går åt fel håll, eller står plötsligt framför ett högt berg där det inte borde ligga ett berg, eller också har jag tappat bort mig totalt och har ingen aning om var befinner mig.

Jag hade ingen aning om att det finns berg och klippor och höjder i Göteborg. Varför sa min geografilärare ingenting om det? Jag håller dig personligen ansvarig Georg, det är ditt fel!

Men en trevlig lunch med Jacob med dotter på Esperantoplatsen gjorde dagen perfekt och vi fortsatte sen genom Haga med sina små affärer och gigantiska kanelbullar stora som diskusar.

erikdahlbergsgatan

Det är med nöd och näppe som jag förhindrar min fru att sätta i sig en hel kromosombulle. Och sen vidare till Slottsskogen som verkligen imponerar. Och påminner om Malmös storslagna parker.

Den väldiga gallerian Nordstan alldeles vid järnvägsstationen imponerar stort, liksom den toppmoderna järnvägsstationen.

Och inte minst, de magnifika gamla byggnaderna kring Erik Dahlbergsgatan.

Två hektiska men mycket trevliga dagar.

Rätt många tiggare men inte utöver det vanliga. Däremot en bitande vind som jag mest förknippar med nordpolen. Som jag dock tror inte ligger speciellt nära Göteborg.

Pressklipp:

[tags]Språkcaféet, Göteborg [/tags]

5 thoughts on “På spaning på Språkcaféet i fascinerande Göteborg träffar vi Jacob

 1. Christer W

  Ta er upp till Masthuggskyrkan, utsikten är formidabel.Som Bosse säger, Botaniska är en sevärdhet.

 2. Bosse

  Om ni fortfarande är kvar i Göteborg så missa inte att besöka Botaniska trädgården. Den är väldigt sevärd tycker jag. Slottsskogen är som sagt också en fin och skapligt stor park, höll nästan på att gå vilse där en gång men lyckades komma på rätt väg till slut. 🙂

  1. Lennart

   Bosse: Försökte hitta den hela två gånger men gick fel. Hittade slottsparken istället. För försöka nästa år.

Comments are closed.