Politik

Var aktiv på LinkedIn om du vill att rekryterare ska hitta dig

Linkedin Chocolates

Vi lever i en helt ny global värld där ingenting är som det brukade vara. Och för den som har en karriär så gäller det att synas på den sociala nätverkssajten för människor i karriären LinkedIn.

Orsaken, som Economist skriver, är att dagens rekryterare använder de profiler som läggs ut på LinkedIn för att göra massiva sök efter potentiella rekryter. Det går blixtsnabbt och är ett mycket effektivt sätt att matcha öppna jobb med potentiella rekryter.
Så den som regelbundet uppdaterar sin profil och som dessutom är med i de diskussionsgrupper som finns på LinkedIn har en bra chans att bli uppmärksammad.

Economist skriver:Workers of the world, log in The social network has already shaken up the way professionals are hired. Its ambitions go far beyond that

Recruiters are LinkedIn’s main source of revenue. They pay for licences to trawl for likely job candidates and to e-mail them about vacancies, as well as for placing advertisements on the site. This business—called “talent solutions”—accounts for about three-fifths of sales. It allows recruiters to be more precise about the groups to search in order to find people to hire—people who attended certain universities, say. Rajesh Ahuja, the senior recruiter in Europe and Asia at Infosys, an Indian software company, focused a recent effort to hire 200 MBA students on graduates of several hundred colleges.

LinkedIn’s main benefit to recruiters has been to make it easier to identify people who are not looking for a new job, but who might move if the right offer came along. These “passive” jobseekers, says Dan Shapero, head of sales in the firm’s talent-solutions business, make up perhaps 60% of the membership (active jobseekers make up 25%; those who will not budge for any money make up the rest).

Facebook kan vara bra för den som vill hålla kontakt med släkt och vänner, men för den som befinner sig i yrkeslivet så är det LinkedIn som gäller.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags] [/tags]