Politik

På spaning i den gigantiska gallerian Nordstan i Göteborg

nordstan4_stitch

Den gigantiska och mycket trevliga Gallerian Nordstan alldeles invid Järnvägsstationen i Göteborg imponerade mycket på oss under vårt Göteborgsbesök.

Vad vi dock inte visste vad att området där gallerian nu ligget spelade en viktig roll som inkörsport för alla de emigranter som begav sig till USA åren 1860-1920.

Emigranterna anlände till Göteborgs centralstation och fortsatte sen vidare till de väntande båtarna i hamnen.

nordstan1a

En av de mest imponerande gallerier vi har sett någonstans.

Också intressant att se hur gallerian används som samlingspunkt för olika invandrargrupper.

USABloggen

[tags]Nordstan[/tags]

7 thoughts on “På spaning i den gigantiska gallerian Nordstan i Göteborg

 1. Barbro

  Just nu räknas nog Täby Centrum till den största i Sverige, men 2015 ska Mall of Scandinavia i Solna vara klar och då blir den störst tror man.

 2. Christer W

  Nordstan, därifrån har jag en lite lustig episod. En släktgren hade ägt ett hus på Lilla Klädpressargatan under 1800-talet. Vi hade inte en aning om var gatan fanns och vi funderade på om vi skulle försöka finna den.
  En dag skulle vi till en butik i Nordstan och när vi letade efter den så ser vi gatuskylten Lilla Klädpressargatan. Något snopet att den låg så centralt och inne i en stor galleria.

  1. Lennart

   Christer: Den skylten såg jag faktiskt och undrade varför den satt inne i gallerian. Om du kan ta ut avgift för att gå är kan du snabbt bli mycket rik. 🙂

Comments are closed.