Politik

UFOn i Sverige, rapporter, rykten, jakten och sanningen. Obs inte för de minsta!

UFO Wald

Finns det verkligen UFO:n, dvs oidentifierat flygande föremål i Sverige? Med tanke på den just avslutade jakten på oidentifierade föremål på Kanholmsfjärden i Stockholms skärgård så är det hög tid att vi försäkrar oss att det inte samtidigt finns oidentifierade föremål ovanför Sverige.

Enligt Svenska UFO-förbundet i samarbete med Sveriges UFO-förening och UFO-förbundet i Sverige så kom den första rapporten om UFO:n i Sverige redan 1918. Riksdagsman Sven-Erik Buljong i Borås säger sig ha sett ett ett 25 meter långt skimrande föremål hotfullt närma sig hans fru under deras badsemester i Tylösand i juli, Första Världskrigets sista år.

Föremålet som är målat i de kejserliga tyska färgerna, går ner från fem tusen meters höjd över den lilla Tylön till litet mer än en meters höjd på tre sekunder och med ett vinande läte, för att sen plötsligt flyga rakt på fru Ulrika Buljong, som slungas 300 meter in på stranden med en sån kraft att hon tappar sin baddräkt, sin lilla plasthink och spade och tre tår på höger fot.

Inne i den lilla farkosten hittar polisen en tysk flagga, fem kilo Bratwurst, en tysk generalstabskarta över Halland i storlek 1-10 000 och ett par tyska kavalleristövlar som senare visar sig ha tillhört General Ludendorff, men ingen människa.

Sven-Erik Buljong interpolerar statsminister Hjalmar Branting om incidenten den 23:e augusti 1918 i hopp om att få tillbaks sin frus baddräkt om inte hennes hink och tår och få slut på kriget.

Branting lägger dock locket på “av politiska skäl” och förklarar att han inte tänker “fälla en tår”, ett av hans få skämt, över något så larvigt, och avgår sen utan förklaring redan nästa dag.

Ulrika Buljong får därefter alltid bada naken med en stor plastsko på höger fot. Vilket orsakar en hel del kommentarer i det frireligiösa Halmstad. Där hon uppfattas som en modern version av Jungfru Maria, speciellt när hon 1922 blir gravid medan Sven-Erik Buljong är i riksdagen i Stockholm utan uppehåll i ett års tid.

Berättelserna om UFOn slutar dock inte här.

Den 12:e april 1999 berättar den ökände Uppsala-bibliotekarien och mediet Börje Bensin att han sett ett tefatsliknande föremål sänka sig över hans camouflagefärgade balkong på Bredmansgatan på Luthagen i Uppsala och en liten man som liknar en miniatyrkopia av Bosse Ringholm, som just den dagen har tillträtt som Sveriges finansminister, stiga ut och konfiskera hans lönnsprit som han haft i omärkta flaskor på balkongen och med en pipig metallisk falsettröst i Morsekod säga “det här tar jag”, och sen försvinna utan ett ord.

Redan nästa dag försöker polisen i Märsta stoppa en man för fortkörning på E-4:an som de säger liknar Bosse Ringholm, fast han bara är en meter lång. När radiobilen närmar sig så lyfter Ringholms bil, en blå Saab 93 med registreringsskylten UFOBOSSE, helt plötsligt 100 meter över vägbanan utan att först signalera en vänstersväng, och sätter omedelbart kurs mot Sigtuna där den passerar ljudvallen med en väldig smäll som spränger alla fönsterrutor på en mils avstånd, skrämmer livet ut flera hundra kor och jämnar Sigtunastiftelsens gamla anrika bibliotek med marken.

Jaktflyg sänds upp från Ärna flygflottilj i Uppsala men hinner inte ifatt.

En vecka senare framträden Bosse Ringholm i riksdagen för att dementera ryktena om incidenten. Han har förlorat så gott som hela sin hörsel och bär väldiga bandage för öronen. Hans läkare förklarar för en samlad riksdag att Ringholm varit utsatt för ett väldigt och helt oförklarligt tryck på öronen som måste ha orsakats av att han varit uppe på en mycket hög höjd. Ringholm själv säger att han inte minns någonting utom att hans byxor plötsligt är för långa.

Ringholm frias sedermera i Högsta Domstolen från fortkörning men döms till skyddstillsyn för innehav av tre tomflaskor som bevisligen har tillhört Uppsala-mediet Börje Bensin.

Sen den dagen kan Bosse Ringholm endast kommunicera med teckenspråk. Vilket leder till en allvarlig finanskris när Ringholm som Sveriges finansminister den 12 april 2002 tecknar fel och får den svenska kronan att falla 20% mot dollarn. När han sedan inte kan förklara varför han har det polska namnet “Karchimirer” som mellannamn så kallas Säpo in, men Ringholm frias återigen.

Den mest allvarliga incidenten rapporteras den 12:e juni 2011.

Tre dvärgar i rymdhjälm och syrgastuber på ryggen kommer in på Upplandsbankens huvudkontor vid Stora Torget i Uppsala utan att först ta kölapp och kräver kassörskan på 300 miljarder kronor och fri lejd till Mars.

Kassörskan trycker på alarmnappen men in kommer bara fler dvärgar och inga poliser och hon tvingas betala ut hela Upplandsbankens kapital på 280 miljarder kronor i kontanter och dvärgarna försvinner i en blå Saab 93 med registreringsskylten UFOBOSSE som står dubbelparkerad mitt på torget.

Saaben lyfter 50 meter upp i luften och accelererar snabbt över torget för att sen försvinna bort mot Slottet och Domkyrkan. Den återfinns efter tre dagar utanför Bosse Ringholms sommarstuga i Järlåsa. Inne i stugan hittas 200 miljarder kronor, resten av beloppet har aldrig hittats.

Ingen förklaring till de här incidenterna har någonsin givits.

Sedan 2001 har alla som rapporterat om nya UFO:n DNA-testats och
fått genomgå en intelligenstest och införts i Skånepolisens topphemliga UFO-register.

Dock till ingen nytta.

Varken Hjalmar Branting, som dog den 24:e Februari 1925, eller Bosse Ringholm har kommenterat sin inblandning i de här märkliga händelserna.

Fler oförklarliga historier hittar du här.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags]UFOn i Sverige, Sverige UFO [/tags]

3 thoughts on “UFOn i Sverige, rapporter, rykten, jakten och sanningen. Obs inte för de minsta!

  1. Peter Andersson

    @ Christer

    Jag tror att jakten på intelligent liv i rymden har större chans att lyckas än jakten på intelligent liv på Helgeandsholmen…

  2. Christer W

    Herregud jag ser en massa ufon varje dag. Av någon underlig anledning tycks de svärma mest på och kring Helgeandsholmen. Det verkar som de är arga och vilsna över av att tappat nått. Mest argt är ett rödhårigt ufo som tycks gå dåligt, det bara spottar och fräser, det låter som snedtändning eller taskigt energiinnehåll i reaktorn.

Comments are closed.