Politik

Amerikanska vapengalningar bygger skjutvapen med 3D-skrivare

Liberator, safe version

3D-skrivar lovar en revolution inom tillverkningsindustrin världen över. I USA har dock vapengalningarna startat en kapplöpning för att få 3D-skrivare att kunna framställa inte bara skjutvapen utan också kulor. Något som kommer att få ödesdigra konsekvenser inte bara i USA. För den här teknologin kommer också att anammas världen över.

Men ingen verkar ännu intresserad av att stoppa de här galningarna.

Andy Greenberg skriver i Wired Magazine: The Bullet That Could Make 3-D Printed Guns Practical Deadly Weapons

As 3-D printed guns have evolved over the past 18 months from a science-fictional experiment into a subculture, they’ve faced a fundamental limitation: Cheap plastic isn’t the best material to contain an explosive blast. Now an amateur gunsmith has instead found a way to transfer that stress to a component that’s actually made of metal—the ammunition.

Michael Crumling, a 25-year-old machinist from York, Pennsylvania, has developed a round designed specifically to be fired from 3-D printed guns. His ammunition uses a thicker steel shell with a lead bullet inserted an inch inside, deep enough that the shell can contain the explosion of the round’s gunpowder instead of transferring that force to the plastic body or barrel of the gun. Crumling says that allows a home-printed firearm made from even the cheapest materials to be fired again and again without cracking or deformation. And while his design isn’t easily replicated because the rounds must be individually machined for now, it may represent another step towards durable, practical, printed guns—even semi-automatic ones.

En i sanning grotesk utveckling.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags]3D-skrivare, 3D-vapen [/tags]

2 thoughts on “Amerikanska vapengalningar bygger skjutvapen med 3D-skrivare

  1. P

    Läs på varför 2nd Amendment existerar.

    Med tanke på hur Obamaregimen beter sig är det inte konstigt att amerikanska medborgare beväpnar sig.

  2. Peter Andersson

    Med tanke på mängden vapen i USA så är det väl inte ytterligare en “tillverkare” som är problemet, den stora komplikationen torde väl vara att plastvapen inte syns i metalldetektorer?

    Sedan kan man ju iofs också undra varför inte metallvapentillverkarna börjat jaga dessa “vapenpirater” på samma sätt som musik- och filmindustrierna jagar “fildelningspirater”.

Comments are closed.