Politik

Marc Andreessen om globaliseringen och startupföretag i miljardklassen

Ett av mina intresseområden här i Silicon Valley är riskkapitalet och startupindustrin. Och för den som är intresserad av startupindustrin så är riskkapitaltföretaget Andressen Horowitz en av de främsta källorna till insikter om startupmarknaden.

Till skillnade från andra riskkapitalister så är Marc Andreesen inte rädd för att träda fram offentligt, och som mannen bakom den moderna webbläsaren så har han visar att han här både teknisk, smart och innovativ.

Marc Andressen är också mycket intresserad av BitCoin, som den här intervjun i Wall Street Journal visar: The Temperature in Silicon Valley Venture Capitalist Marc Andreessen Sees Valuations Getting a Bit ‘Warm’

MR. KRIM: You’ve been incredibly bullish on bitcoin, and it has kind of dropped off the radar in the past few months. Do you still see it as a transformational technology?

MR. ANDREESSEN: This is a really, really big deal. We’re completely convinced that bitcoin is to money what TCP/IP was to data. But it doesn’t just happen overnight. It takes time.

Bitcoin is a tremendous breakthrough in computer science. If there were Nobel Prizes for computer science, this was one that would definitely win. It’s a way to establish trust on an untrusted network like the Internet that we never had.

Om man är intresserad av startupmarknaden och innovation så är det viktigt att förstå varför.

Däremot är det aningen oroväckande att se honom bli allt fetare för varje år som går.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags]Marc Andressesen, Silicon Valleys mäktigaste man, startupindustrins problem,Andreessen Horowitz [/tags]