Politik

Snapcash, orsaken till miljondollarvärderingen av Snapchat och de sociala apparna

Orsaken till den enorma popularitet som chat-appar som WeChat, SnapChat, Koalatalk och WhatsApp, för att bara nämna några, är inte bara för att kidsen ska kunna chatta och skicka varandra bilder. Nej huvudorsaken är att man ser dom som plattformar som med flera hundra penningstinna tonåringar och 20-åringar kan utvecklas till ekonomiska nätverk där tonåringarna använder appen för att konsumera.

Vilket är varför, som Carmel DeAmicis skriver på Gigaom: Snapchat nu har lagt till en betaltjänst till sin app:

Today Snapchat rolled out a pay-your-friends feature called Snapcash, powered by Square. Using the ephemeral text chatting feature of the app, you can type in the amount you want to send with a dollar sign. The app recognizes it and transfers money to your friend (once you’ve authorized the Snapcash service in the app).

This is Snapchat’s first big experiment with becoming a full-fledged messaging platform, much like China’s WeChat or Korea’s KakaoTalk. These apps attracted their users with messaging first, and then introduced other features like e-commerce shopping, games, banking, celebrity communication, and brand promotions.

Och här har vi alltså orsaken till de höga värderingarna. Allt handlar om att några miljoner tonåringar skickar varandra hysteriska meddelanden med “ni MÅÅÅÅSTE köpa det här” och att sen deras 300 närmaste vänner köper upp halva Sverige på några minuter.

Det är värt pengar, det är värt åtskilliga miljarder dollar att ha en sån köpmaskin. Som om man har tur, kan börja konkurrera med Amazon.

Pressklipp:
DI

[tags]Yahoo Snapchat,Silicon Valley, SnapChat, WhatsApp och appar, Appar i Silicon Valley, Silicon Valley tonåringar [/tags]