Politik

Startupföretaget Cue satsar på laboratorietester i hemmet

cuehealthcare

Sjuk och hälsovården håller på att flytta närmare folket tack vare ett växande antal mobila appar och sensorer som gör det möjligt för oss att avlasta sjukhusen och själva mäta vår hälsa.

Det här är en historisk trend som minskar belastningen på sjukhusen genom att göra det möjligt för oss själva att utföra ett litet men växande antal tester i våra mobiler.

Nu vill Cue, ett San Diego-baserat startupföretag gå ett steg längre och bygga ett litet hemmalaboratorium som vi kan använda för att testa oss själva för influensa och ett växande antal besläktade infektioner.

Douglas MacMillan skriver i Wall Street Journal: Cue Gets $7.5 Million to Build $199 Home Flu-Testing Device

Cue’s core technology is modeled after a diagnostic test called ELISA, which uses antibodies and enzymes to bind hormones, proteins, viruses, and bacteria in human samples and then record changes in their color. Those color changes can help detect the presence and levels of hormones and other human molecules. Instead of using cameras that record color changes, Cue is employing sensors that measure electrical signals generated by enzymes that attach to antibodies. A similar process is used by a glucose meter, Khattak said.

This process takes a few minutes at home, versus the two hours it would typically take a laboratory to run a comparable test using ELISA, Khattak said. His team has compared each test result against the same test performed with the ELISA method, and found it achieved the same results, he said.

Det här är ett mycket intressant initiativ, speciellt eftersom den här manicken kommer att bli uppkopplad mot datormolnen och därför kan utnyttja avancerade analyser för att testa de prover som vi kan förse den lilla lådan med.

Hela trenden inom sjukvården idag är att vi endast ska bege oss till sjukhuset när vi verkligen behöver vård och inte annars.

Och samtidigt att vi med hjälp av sensorer och våra mobiler ska kunna leva friskare liv. Och just friskvården tror jag kommer att bli de mobila apparnas och kroppselektronikens killer app i framtiden.

Pressklipp:
DN

[tags]Cue San Diego, Cue sjukvård, laboratorietester [/tags]

One thought on “Startupföretaget Cue satsar på laboratorietester i hemmet

  1. Barbro

    Detta verkar intressant. Fungerar det bra, så kan läkarna ta emot patienter som verkligen behöver bli vårdade istället. Det ser jag fram emot.

Comments are closed.